BEZ POSLA STE? Dođite na Sajam poslova u Čakovec

10. Sajam poslova u Međimurskoj županiji – korak prema rješavanju nezaposlenosti održat će se u srijedu, 26. travnja u sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

Organizira ga Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Čakovec, a pokrovitelji su Međimurska županija te gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće. Sajam počinje u 10 sati i traje do 14 sati.

Kao i svake godine do sada, Sajam poslova će omogućiti izravnu komunikaciju između nezaposlenih osoba i tražitelja zaposlenja, svih koji žele promijeniti karijeru, poslodavaca, obrazovnih institucija, studenata, učenika, roditelja i svih ostalih dionika na tržištu rada. Sajam potiče na aktivnost u traženju posla, omogućava
partnerstvo svih dionika na tržištu rada, pruža informacije o mogućnostima obrazovanja, volontiranja, stipendiranja i cjeloživotnog učenja te naglašava važnost znanja i vještina potrebnih na tržištu rada.

Sajam nije usmjeren samo na nezaposlene osobe, već je prilika i svima ostalima, aktivnom stanovništvu koje nije u evidenciji Zavoda, da ispitaju svoje prilike za promjenu zaposlenja ili pronalaženje novog zaposlenja.

Ove godine izlagači, naročito poslodavci iz realnog sektora, iskazali su veliki interes za Sajam poslova zbog sve veće potražnje za radnicima, pa se tako na sajmu očekuje preko 75 izlagača, od čega 55 poslodavaca. Poslodavci koji sudjeluju na sajmu prema provedenoj Anketi poslodavaca (istraživanje o namjerama poslodavaca za zapošljavanjem tijekom 2017. godine), najavili su tijekom godine zapošljavanje gotovo 1.000 osoba.

To je svakako prilika za nezaposlene osobe, ostale tražitelje zaposlenja ili one koji žele promijeniti karijeru, maturante i studente, da upravo na Sajmu poslova pronađu zaposlenje. Kod poslodavaca također se vodilo interesa o zastupljenosti iz gotovo svih djelatnosti, kako bi široka paleta posjetitelja sajma mogla pronaći radno mjesto adekvatno njihovim interesima.

Uz poslodavce i obrazovne ustanove, na sajmu će izložbeni prostor imati i lokalna samouprava, komore, razvojne agencije, civilni sektor i svi ostali zainteresirani. Sajam se odvija u okviru dana Međimurske županije. Više detalja saznajte klikom ovdje.

PROGRAM 10. SAJMA POSLOVA

10.00 – 10.30 Otvaranje i obilazak Sajma poslova
10.00 – 14.00 Predstavljanje izlagača na štandovima
10.00 – 14.00 Stručna pomoć pri pisanju zamolbi i životopisa
—————————————————————————————
11.00 – 12.00 Radionica za samozapošljavanje “Od ideje do realizacije”
11.00 – 12.00 Predstavljanje mjera aktivne politike zapošljavanja “Od mjere do karijere”
12.30 – 13.30 Prezentacije poslodavaca o mogućnostima zapošljavanja za maturante srednjih škola i nezaposlene osobe

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije