Izdana građevinska dozvola, započinje gradnja bio elektrane

Josip Sršan, predstavnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Međimurske županije, Boris Hrlec, predstavnik investitora EEG-BIOGAS d.o.o. iz Zagreba i Josip Grivec, načelnik Općine Donji Vidovec potpisali su sve potrebne dokumente te su izdane građevinske dozvole za izmještanje plinovoda, gradnju prilazne ceste i gradnju energetske građevine tj. bioplinskog postrojenja u Donjem Vidovcu.

Nakon potpisivanja potrebnih dokumenata i izdavanja građevinskih dozvola, investitor je pozvao na druženje sudionike projekta priredivši malu svečanost kojoj su se odazvali međimurski župan Ivan Perhoč, Stjepan Baranašić, pročelnik Ureda za prostorno uređenje i gradnju, djelatnik Ureda Josip Sršan, Nenad Hranilović, direktor Međimurje-plina i čelnici donjovidovske općine.

Borislav Hrlec tom je prigodom zahvalio svima koji su taj projekt podržali istaknuvši veliki trud i zalaganje načelnika i općine, župana i županijskih službi te Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju. – Ovo je veliki projekt i realizacija će biti etapna i vjerujem završena kroz pet godina. Početak radova će uslijediti vrlo brzo, u tijeku je prikupljanje ponuda od izvođača radova. Posebno napominjem da nismo imali nekih velikih problema, rekao je Hrlec.

Josip Grivec je prije svega zahvalio je svima na suradnji, posebno zahvalivši Hrlecu što je izabrao Donji Vidovec za realizaciju ovog velebnog projekta koji će donijeti toliko uvijek potrebna nova radna mjesta, nove vrijednosti Međimurju koje to itekako zaslužuje, a posebno ovom dijelu Međimurja, no najveću će korist imati Donji Vidovec. – Mnoga smo vrata brojnih institucija i ureda morali otvoriti i hvala svima na razumijevanju i potpori,  poručio je Grivec.

Župan Ivan Perhoč je istaknuo: “Bilo je mnogo sličnih razgovora na Županiji, mnogo različitih najavljivanih projekata koji su se izjalovili, pa i ovaj projekt je svojom veličinom pomalo izazivao skepsu, no eto na radost svih nas ovaj projekt ide prema realizaciji na dobrobit Međimurja, a posebno ovog kraja.

Želim da projekt starta čim prije na dobrobit svih, Županija je bila i biti će dobar partner u segmentu u kojem to može biti i čestitam na ovom velikom uspjehu načelniku općine, a investitorima želim brzu i uspješnu realizaciju zamišljenog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije