Stečaj Jelena: 190 radnika odrađuje jednomjesečni otkazni rok!

Na Trgovačkom sudu u Varaždinu otvoren je stečaj nad obućarskom tvrtkom Jelen iz Čakovca. Svih 190 radnika dobilo je otkaze ugovora o radu i počelo odrađivati jednomjesečni otkazni rok. Stečajni upravitelj Stanko Makar kaže da će ostati raditi i nakon isteka mjesec dana.

Tvrtka ima poslove ugovorene za idućih šest mjeseci, tako da se proizvodnja nastavlja. Rade se lohn poslovi za strane i domaće kupce – kaže S. Makar.

Stečajni postupak otvoren je 4. listopada, a ročište na kojem će se odlučiti o daljnjem tijeku stečajnog postupka zakazano je za 17. prosinca. O stečaju Jelena, tvrtke osnovane još 1948. godine, počelo se govoriti još ljetos, a zahtjev za stečaj pokrenula je Porezna uprava, odnosno Ministarstvo financija, zbog duga od 42 milijuna kuna za poreze i doprinose.

Pokušali smo se dogovoriti s najvećim vjerovnikom, s državom, preko predstečajne nagodbe, no sud na to nije pristao. Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi stupio je na snagu 1. listopada, a rješenje o stečajnom postupku sud je donio 4. listopada – kaže dosadašnji direktor Darko Pintarić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije