Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
Burza: Rast prometa popraćen rastom indeksa

Burza: Rast prometa popraćen rastom indeksa

Proteklog je tjedna na Zagrebačkoj burzi ostvaren redovan dionički promet  od  86,51 milijuna kuna, što je čak 41,48% više u odnosu na tjedan ranije.  Indeks CROBEX porastao je 1,66% i tjedan je završio na razini od 1.767,61 boda, dok je indeks CROBEX10 zabilježio porast od 1,65% i tjedan je završio na razini od 999,78 bodova.


Končar elektroindustrija  potpisala Ugovor vrijedan 60 milijuna kuna

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Proteklog tjedna najviše se trgovalo dionicom Končar EI d.d. (KOEI-R-A) kojom je ostvaren promet od 18,03 milijuna kuna,  a zaključna cijena u petak bila je 650,00 kuna što je porast od 5,99%.


Tijekom proteklog tjedna iz Končara su obavijestili Zagrebačku burzu o sklapanju ugovora sa Hrvatskim Telekomom d.d (HT-R-A) o rekonstrukciji postojećeg objekta HT-a na  lokaciji Selska cesta 122 u Zagrebu i njegovom opremanju u novi podatkovni centar.  Ugovor vrijedan više od 60 milijuna kuna poslovnom neboderu KONČARA, potpisali su Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave i glavni direktor Hrvatskog Telekoma, te Darinko Bago, predsjednik Uprave KONČARA. Cilj projekta je proširenje infrastrukture HT-a kojom će biti omogućeno instaliranje platformi za pružanje novih usluga krajnjim korisnicima na hrvatskom tržištu s posebnim naglaskom na ICT usluge. Novi podatkovni centar će u potpunosti zadovoljavati Tier 3 kategoriju.


Rast cijene dionica Dalekovoda

Najveći dobitnik među trgovanijim dionicama bila je dionica tvrtke Dalekovod d .d. (DLKV-R-A) kojoj je cijena porasla na tjednom nivou 10,13%, te je tjedan završila na 75,00 kuna.


Najveći pad proteklog tjedna zabilježio je Turbo DAX  SHORT certifikat koji je na tjednoj razini pao za  27,81% uz volumen trgovanja od 2,15 milijuna kuna. Radi se o certifikatu vezanom na kretanje vrijednosti indeksa DAX njemačke burze. 


Podravka potpisala ugovor o suradnji

Dana 20.11.2012. godine iz Podravke su na Zagrebačku burzu uputili dopis o održavanju konferencija za medije povodom  potpisivanja Ugovora o poslovnoj suradnji između Podravke i jedne od vodećih turističkih kompanija Uniline. Podravka i Uniline će kroz suradnju i koristeći raspoložive resurse zajednički krenuti u osvajanje međunarodnih tržišta, što će doprinijeti razvoju domaće prehrambene industrije, turizma i cjelokupnog domaćeg gospodarstva.


Ukoliko niste sigurni što napraviti sa postojećim dionicama koje imate u vlasništvu ili pak razmišljate o mogućem ulaganju u vrijednosne papire, slobodno nam se bez obaveze obratite na naše brojeve telefona. Garantiramo Vam profesionalnu uslugu uz najniže provizije.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!