HGK ŽK Čakovec organizira prezentaciju Zakona o fiskalizaciji

Županijska komora Čakovec u suradnji s Poreznom upravom – Područni ured u Čakovcu, organizira prezentaciju Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom koja će se održati u utorak, 4. prosinca 2012. godine s početkom u 10 sati u dvorani Doma sindikata, Trg Republike 1, Čakovec.

Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom započinje s primjenom 1. siječnja 2013. godine. Cilj Zakona je stvoriti preduvjete za nadzor gotovinskog prometa (izdavanje računa, prodaja dobara i usluga za gotovinu), smanjiti mogućnost porezne utaje te općenito postići veću razinu poslovne informatizacije.

Ovim Zakonom propisuje se način na koji se obavljaju transakcije prometa u gotovini, određuju se obveznici provedbe fiskalizacije kao i model fiskalizacije, propisuju se obvezni dijelovi računa koji trebaju poslužiti učinkovitoj provedbi poreznog nadzora, određuje se postupak etapnog uvođenja obveze fiskalizacije te sve ostale odredbe bitne za provedbu fiskalizacije.

Prezentaciju Zakona kao i njegovu primjenu u praksi prezentirati će predstavnici Porezne uprave Čakovec. Prezentacija je namjenjena za sve velike i srednje poduzetnike (prema kriteriju veličine) bez obzira na djelatnost i za tvrtke koje u sklopu svog poslovanja obavljaju djelatnost Pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane (Oznaka I – NKD 2007.):

– smještaj – hoteli, odmarališta, kampovi i slična smještaj

– djelatnosti pripremanja i usluživanja pića

– djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane

– djelatnosti keteringa

– ostale djelatnosti pripreme pića i usluživanja hrane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije