Štrigovska Tijara može se kupiti za dva milijuna kuna

Na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Štrigove, održanoj minulog petka, općinski načelnik Stanislav Rebernik, između brojnih problema koji tište funkcioniranje općine i utječu na punjenje općinskog proračuna, posebno je spomenuo zgradu “Tijare“, na žalost nikada dovršenu i otvorenu Tvornicu voćnih rakija u Štrigovi, koju Općina Štrigova nudi na prodaju.

Rebernik je kazao kako ovih dana Tijara pobuđuje velik interes potencijalnih investitora, ulagača i kupaca.

Općina je na sudu vodila postupke kojima je zgradu Tijare i zemljište na kojoj se ona nalazi dovela u potpuno svoj posjed. Sada, načelnik Stanislav Rebernik, obavlja razgovore i pregovore sa zainteresiranim potencijalnim kupcima, a kazao je kako interesenata ima, ali i da je ovih dana stvorena nova situacija oko prodaje Tijare.

– Obavljena je stručna procjena i utvrđeno je kako zemljište koje je naše vrijedi 400.000 kuna, dok građevina ima početnu cijenu u visini od 1.300.000 kuna, ukupno, dakle 1.700.00 kuna, na što se još plaća PDV, pa tako za kupiti Tijaru treba izbrojiti oko 2.000.000 kuna, kaže Rebernik i dodaje kako će općina najvjerojatnije o prodaji Tijare raspisati Javni natječaj, premda se ponuda može dostaviti svakog trenutka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije