Zatvoren aerodrom u Varaždinu, zaposlenici završili na burzi

Samo desetak dana nakon glamuroznog aeromitinga koji je privukao na tisuće posjetitelja, varaždinski aerodrom se vratio u tužnu realnost. Zaposlenici varaždinske zračne luke dobili su otkaz, a više se ne smije ni koristiti pokretna imovina aerodroma.

Nad gradskom tvrtkom Varaždin Airport, koja upravlja Zračnom lukom Varaždin, pokrenut je 29. lipnja stečaj, a zaposlenicima tvrtke, koji su bili zaduženi za pružanje usluga polijetanja i slijetanja, istekao je otkazni rok tako da aerodromom više nema tko upravljati.

Isto tako, imovinom tvrtke Varaždin Airport više se ne smije raspolagati i ta oprema ulazi u stečajnu masu tvrtke.

Tipični hrvatski nonsens

Direktor tvrtke Danijel Borović također je dobio otkaz te se kao umirovljeni pukovnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prijavio za mirovinu dok su dva preostala zaposlenika prisiljena prijaviti se na Zavod za zapošljavanje.

Podsjetimo, prijedlog za otvaranje stečaja podnijela je tvrtka Winair.

– Dogodio se zapravo jedan pravi hrvatski nonsens. Tvrtka Varaždin Airport koja je prošle godine imala prihod od 4 milijuna kuna i koja bi mogla normalno funkcionirati mora ići u stečaj zbog spornih potraživanja tvrtke protiv čijeg se vlasnika upravo zbog ugovora temeljem kojeg potražuju novac od tvrtke Varaždin Airport vodi kazneni postupak. Ali sud je tako odlučio i nema druge – rekao je Borović.

Varaždinski aerodrom tako je zatvoren, no, kako doznajemo, na njemu se ipak mogu odvijati određene zračne operacije. Više pročitajte na Varazdinki.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije