Prosvjed i nezadovoljstvo mogli su se izraziti na puno suptilniji način

Zavidnim voznim parkom i međimurski poljoprivrednici, prvenstveno proizvođači mlijeka, priključili su se prosvjedima koji se šire Hrvatskom. Blokirali su djelomično nekoliko međimurskih prometnica – kardinalno je na južnoj čakovečkoj obilaznici od 12,50 sati.

Kako nam je potvrdio Krunoslav Gosarić, glasnogovornik međimurske policije, dosad nisu zabilježeni incidenti, no promet se odvija obilazno. Ipak, prosvjed i nezadovoljstvo se u pravim  demokratskim državama izražavaju na puno suptilniji način, prvenstveno, ne kaubojskim pristupom.

 

Naime, hoće li svi oni odgovarati za štetu koju su učinili na ovakav način? Ne, dok je mljekarima bilo dobro i omastili brkove, šutjeli su, a bilo bi zanimljivo i pogledati u njiihove imovinske kartice.

S druge strane, djelatnice i radnici posrnulih MTČ-ova, GK Međimurja, Trgocentra, Metalca, Hrasta… ostali su bez posla, egzistencije. Nisu druge ometali da rade svoj posao.

Primjerice, kada poljoprivrednici imaju sjetvu, u žaru su svojih radova, kako bi im bilo da nezadovoljni autoprijevoznici svojim šleperima blokiraju dostup do njihovih polja od kojih žive.

Ima i građana koji trebaju što žurnije dostaviti svoje bližnje u bolnicu, na hitnu… 

Minulih dana bili smo i svjedoci kako prosvjednici “debelo” konzumiraju alkoholna pića kako bi se “zagrijali”, pa bi bila i zanimljiva statistika policije hoće li sve takve traktoriste alkoskopirati, provjeriti imaju li registrirana vozila…

U svakom slučaju, prosvjednici znaju što žele, djelomično su u pravu, uz podsjetnik da su izbori bili nedavno, kada su imali priliku biti složni.

Galerija fotografija (Foto by Denis Posavec)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije