Prosvjed poljoprivrednika i mljekara nastavio se i noću

Stotinjak međimurskih poljoprivrednika u utorak je od jutra doputovalo u Čakovec gdje se organizira prosvjed u znak podrške kolegama mljekarima te podsjećanje da se očekuju isplate poticaja ugovorenih za 2011. godinu.


Zadnje osvježeno: 22.2.2012. u 02:12

Mnogo prosvjednika u Čakovcu ostaje i tokom noći, tako da prosvjed i u Međimurju ide dalje.


Osvježeno 22.2. u 02,12:
Dodane nove fotografije u vremenu od oko 1 sata. Vani je izmjereno -5 stupnjeva (mjereno kod Nedelišća i na jugu Čakovca).

Osvježeno 21.2. u 22,30: Dodane nove fotografije u vremenu od oko 22 sata. U 21,45 sati voditelj Operativno komunikacijskog centra Policijske uprave međimurske, Goran Đurašin, potvrdio nam je da nema incidenata na prosvjedima poljoprivrednika. Rekao nam je da policija osigurava južnu obilaznicu, te da je prosvjed prijavljen sukladno zakonu.

O mogućim posljedicama za prekršitelje Đurašin nije želio govoriti. Promet se odvija obilazno, o čemu skrbe policijski dužnosnici. Primjerena je i signalizacija obilaska.

Jednu zgodu ne možemo, a da ne napišemo. Komentirali su poljoprivrednici među sobom, kad je vođa mljekarskih prosvjeda Međimurec Igor Rešetar pred Sabor donio čašu mlijeka kako bi je dao hrvatskim saborskim zastupnicima – gdje su bili međimurski saborski zastupnici, a pogotovo “naš narodni” zastupnik Dragutin Lesar? – pitaju se prosvjednici. – Očito je ne niti Međimurca briga za Međimurca, glavno da si lepo grejeju stolce tam v Zagrebu – komentari su koji se mogu čuti na ulici. Da se bilo koji međimurski saborski zastupnik pojavio među našim narodom u Zagrebu, zasigurno bi pobrao simpatije. Ili u Međimurju. Mi barem nismo zatekli ni jednoga.

Među prosvjednicima našao se i nezavisni županijski vijećnik dr.sc. Predrag Kočila.

Fotografije sa noćnog prosvjeda pogledajte u nastavku, a galeriju fotografija sa prosvjeda po danu možete pogledati klikom ovdje.


Izmjereno je -5 stupnjeva (snimljeno 22.2. u cca. 00,30)

Prometnice su još uvijek blokirane (snimljeno 22.2. u cca. 00,30)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije