TEŠKA SITUACIJA

NE STAJE Bivši sportaš i poduzetnik Željko Knapić dobio zabranu prilaska zgradi suda ispred kojeg prosvjeduje

Ovaj put Knapiću je suđeno jer je na transparentu citirao Milanovića

Izrečena mu je zabrana približavanja sudu na sto metara. Uložio je i žalbu.

Zbog vrijeđanja predsjednika Županijskog suda u Varaždinu Zdravka Pintarića, nekadašnji poznati hrvatski atletičar i uništeni privatni poduzetnik Željko Knapić nedavno je dobio zabranu prilaska zgradi suda na udaljenosti od sto metara. Ukoliko mjeru prekrši, dobiva kaznu i do 1320 eura.

Ovaj put Knapića je policija privela na Prekršajni sud zato što je na jednom transparentu citirao predsjednika Zorana Milanovića: “Ustavni sud je banda, gangsterska družina, kaže predsjednik RH”, a na drugom je napisao “Što si onda ti, Pintariću?”, piše Nacional.hr

Uništen život?

Poznati hrvatski atletičar i od 1981. rekorder na 200 i 400 metara Željko Knapić godinama prosvjeduje ispred Županijskog suda u Varaždinu. Prosvjede s transparentima Knapić upućuje predsjedniku Županijskog suda u Varaždinu Zdravku Pintariću. Godinama ga pita zašto nije dopustio da se u njegovom kaznenom progonu barem ne provede istraga protiv lokalnog moćnika, kamatara, za kojeg Knapić tvrdi da mu je kamatarenjem oteo zemljište na Šipanu veliko 432.000 kvadrata, vrijedno 35 milijuna eura. I koji mu je, kako ponavlja, uništio život.

Knapićeva osobna i poslovna priča pravi je triler, mučna epizoda s pravosuđem i (lokalnim) moćnicima, o čemu je Nacional napravio veliku priču, životnu ispovijest.

Razlog njegovih prosvjeda, ponavlja Knapić, je taj što je “sudac Zdravko Pintarić napravio stvar koja se u hrvatskom pravosuđu nije dogodila i sigurno neće, čime je ozakonio najveću pljačku privatne imovine u državi”.

Naime, sudac Zdravko Pintarić je bio član izvanraspravnog sudskog vijeća koje je 2007. godine odbilo otvoriti istragu protiv kamatara čiji su postupci navodno financijski uništili Knapića. Samo su obrazložili da iz ugovora ovjerenog kod javne bilježnice Bojane Štimac proizlazi kako Knapić nije doveden u zabludu. I to je sve. Zbog te sudske odluke Knapić je ostao bez vrijedne nekretnine, poslova, poznanstava, narušenog zdravlja i obiteljskih odnosa. Od tada prosvjeduje pred sudskom zgradom. Na transparentima redovito proziva suca Pintarića, riječima “Pintariću tri suca su pala, da li ćeš i ti” ili “Pintariću zašto si se prodao, zašto si lagao”…

Iscrpljujući slučaj koji traje desetljećima

– Taj čovjek, sudac Zdravko Pintarić, napravio je nešto što se nikada nije napravilo. On je zabranio istragu koju je ranije otvorio istražni sudac. Ta zabrana spomenutog izvanraspravnog sudskog vijeća je istovremeno i pravomoćna presuda! To je presuda bez suđenja i bez mogućnosti žalbe! Pa, kako mi nisu uništili život, rekao je Knapić za nacional.hr.

U kompliciranom i iscrpljujućem slučaju koji dugo traje i koji se, kako stvari stoje, pretvara u sudbinu, Željko Knapić odabrao je jedini model koji mu je na raspolaganju: stoji s transparentima ispred zgrade suda u Varaždinu. U tišini, na suncu, vjetru i kiši, natpisima proziva suca Zdravka Pintarića, koji onuda i prolazi.

Inače, tijekom desetljeća borbe, Knapić se vezivao lancima, štrajkao glađu, propješačio svojedobno cijelu Hrvatsku s porukom ‘Pravosuđe, rak rana Hrvatske’, i do danas stoji ispred zgrade suda u Varaždinu.

Predsjednik suda Zdravko Pintarić i danas ga viđa, prolazi pored njega i njegovih transparenata, ako ništa, vidi ga kad dolazi i odlazi s posla, ali, zanimljivo – nikad ga nije tužio. To Knapić naglašava. “Evo, zašto Pintarić nikad ništa nije odgovorio na moje prozivke? Ako ga vrijeđam i klevećem, zašto me ne tuži, pa da se nađemo na sudu?”, uporno ponavlja.

Umjesto toga, Knapić svaki put ima posla s policijom i prekršajnim sucima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije