Kotoriba: Znatno jeftiniji priključak na kanalizacijsku mrežu i vodovod

Kotoriba: Znatno jeftiniji priključak na kanalizacijsku mrežu i vodovod

Na sjednici Općinskog vijeća Kotoribe donijeta je odluka o izmjeni i dopuni odluke o priključenju na komunalne vodne građevine. Prema riječima općinskog pročelnika Marijana Rusaka izmjene su usklađene prema novoj zakonskoj uredbi.

Mještani će odsada priključak na kanalizaciju i vodoopskrbnu mrežu plaćati znatno manje. U odluci stoji da naknada za priključenje za stambenu zgradu ili stan kao posebni dio nekretnine površine do 200 kvadratnih metara iznosi 25% prosječne mjesečne bruto plaće u Republici Hrvatskoj za prethodnu godinu.

U konkretnom primjeru, priključak na kanalizaciju će se plaćati oko dvije tisuće kuna, umjesto dosadašnjih pet tisuća. Za poslovne i proizvodne zgrade naknada će iznositi 30% od prosječne bruto plaće.

U odluci piše kako općinski načelnik može utvrditi akcijske uvjete plaćanja naknade za priključenje u određenom periodu, umanjenjem utvrđenog iznosa naknade za priključenje najviše do 50% i/ili produženjem obročnog roka plaćanja naknade najduže do deset mjesečnih obroka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije