Kotoriba: Poznati zakupci državnog poljoprivrednog zemljišta

Kotoriba: Poznati zakupci državnog poljoprivrednog zemljišta

Općina Kotoriba raspisala je natječaj za zakup poljoprivrednog državnog zemljišta. Na općinsku adresu pristiglo je 26 valjanih ponuda koje je razmatralo peteročlano povjerenstvo u sastavu Branko Malek, Dragutin Dolenčić, Željko Šebeštjan, Stjepan Jarni i Stanko Vugrinčić.

Oni su Općinskom vijeću izradili tabelu prema utvrđenim prioritetima i propisanim zakonskim kriterijima. Natječaj je raspisan za zakup 172 hektara na 20 godina i 19 ha na 5 godina. Predviđena početna cijena iznosila je 96. 734 kune, a natječajem je postignut dupli iznos od 193.468 kuna.

Jednoglasnom odlukom Općinskog vijeća OPG Poljoprivrednik Mladen Dominić iz Kotoribe dobio je 39,9 ha zemljišta u zakup, Obrt Sušara i trgovina Siladi iz Kotoribe 37,5 ha, OPG Poljoprivredni proizvođač Josip Gregurc iz Kotoribe 25,2 ha, OPG Marijana Balenta iz Šenkovca 29,3 ha, OPG Nikole Siladija iz Kotoribe 39,8 ha i OPG Mladena Blažeke iz Donjeg Kraljevca 19,1 ha. Na ovu odluku potrebna je suglasnost Ministarstva poljoprivrede nakon čega slijedi potpisivanje ugovora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije