Donji Vidovec: Jedinična naknada za legalizaciju objekata 20 kuna

Donji Vidovec: Jedinična naknada za legalizaciju objekata 20 kuna

Kako je Donji Vidovec jedinstvena položajna zona, na sjednici tamošnjeg vijeća donijeta je odluka kojom je za legalizaciju nezakonito izgrađenih građevina uzet minimalni mogući zakonski dozvoljeni iznos jedinične naknade za legalizaciju takvih građevina.

Jedinična naknada iznosi 20 kuna. Naknada se izračunava na temelju zakonom propisane formule u kojoj se u obzir uzimaju smještaj nezakonito izgrađene građevine, odnos iskorištenosti građevne čestice prema maksimalno dopuštenoj prostornim planom te obilježje zaštite i vrijednosti prostora.

Za sve to dobivaju se bodovi koji se množe s koeficijentima koji ocjenjuju utjecaj nezakonito izgrađene građevine na prostoru. Bodovi se dobivaju za način građenja, namjene, bruto površine u odnosu na maksimalno dopuštenu prostornim planom i prema usklađenosti namjene s prostornim planom.

Kriteriji i formula izračuna donijeti su na sjednici Vlade Republike Hrvatske održane 25.kolovoza ove godine.Odlučeno je i o broju etaža koje se mogu ozakoniti. Prema toj odluci može se ozakoniti još jedna etaža izgrađena protivno prostornom planu ukoliko se zgrada nalazi u građevinskom području, a etaža s potkrovljem ukoliko se nalazi izvan građevinskog područja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije