Međimurska županija najbolja u projektu Razvoj investicijkog okruženja

Međimurska županija najbolja u projektu Razvoj investicijkog okruženja

Tijekom ove i prošle godine u Hrvatskoj se provodio projekt “Razvoj investicijskog okruženja”, koji je bio financiran iz pretpristupnih fondova Europske unije. U sklopu projekta razvijeni su standardi za prikupljanje, usklađivanje i pružanje informacija ulagačima, dostupnost i uređenost ulagačkih lokacija te definiranje prioritetnih sektora i donošenje marketinške strategije županija za privlačenje stranih ulaganja. Na svečanosti koja je održana početkom tjedna, Međimurska županija proglašena je najbolje ocijenjenom.

Kako je na prigodnoj konferenciji za novinare održanoj u srijedu u prostorima Međimurske županije istaknuo zamjenik župana Međimurske županije i voditelj našeg tima Matija Posavec, ovaj nas uspjeh nije iznenadio jer je Međimurska županija bila uključena u takve i slične projekte i rezultat je našeg opredjeljenja za promicanjem ulaganja na razini županije.

Slogan Međimurja kao ulagačkog odredišta, “Međimurje… jer uspjeh nije slučajnost”, temelji se na tradiciji poduzetništva i prednostima za ulagače, te ukazuje na činjenicu da su mnogi kod nas uspjeli.

Naša razvojna agencija Redea, rekao je Posavec, najuspješnija je razvojna agencija u Hrvatskoj, povukla je najviše sredstava iz EU fondova po stanovniku.  Jer u Međimurju živi 2,7 % hrvatskog stanovništva a ugovoreno je 10% novca iz europskih pretpristupnih fondova koji su došli u Hrvatsku tj. 5,6 milijuna eura ili 47 eura po stanovniku.

O tehničkim stranama provođenja projekta govorila je voditeljica odjela za promicanje ulaganja u REDEA-i Ana Kralj, naglasivši da su u projekt bile uključene sve hrvatske županije s više od 230 predstavnika institucija na županijskoj razini.

Među 12 županija koje su sudjelovale u Naprednom ICPR-u, čak četiri županije ostvarile su izniman uspjeh u sva četiri ocjenjivana standarda, a Međimurska je ukupno dobila najviše ocjene.

Sva ovim projektom izrađena dokumentacija može se preuzeti s REDEA-inih internetskih stranica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije