Pedeset godina javne vodoopskrbe u Međimurju

Pedeset godina javne vodoopskrbe u Međimurju

Teško je u malo vremena pobrojati sve koji su doprinijeli razvoju javne vodoopskrbe u proteklih 50 godina, pa svim od srca kažem hvala – rekao je direktor Međimurskih voda mr. Josip Zorčec na svečanoj akademiji u povodu 50. obljetnice javne vodoopskrbe u Međimurju, održanoj u Centru za kulturu u Čakovcu.

Na svečanosti su bili državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Branko Mučnjak, direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić, župan Ivan Perhoč, predsjednik Županijske skupštine Petar Novački, gradonačelnici i načelnici, gospodarstvenici i drugi uzvanici.

Direktor Zorčec ukratko je predstavio povijest vodoopskrbe u Međimurju, od ideje o gradnji vodovoda 1937. godine kod Šenkovca do formiranja tvrtke Vodovod prije točno 50 godina i formiranja Međimurskih voda prije 15 godina. Iako je tvrtka kroz desetljeća mijenjala nazive, izgradnja vodovoda i kanalizacije nikad nije stajala.

Mi smo jedna od rijetkih županija u kojoj svako domaćinstvo ima mogućnost priključenja na javnu vodoopskrbnu mrežu i pristupa pitkoj vodi – istaknuo je, uz ostalo, direktor Međimurskih voda, koje zapošljavaju 120 djelatnika.

Zahvalio je svima koji su ulagali novac u izgradnju vodovoda i sustava odvodnje i pročišćavanja, od vlade i ministarstava, Hrvatskih voda, gradova, općina, građana koji su izdvajali novac preko samodoprinosa i naknada… Zahvalio je i svim bivšim i sadašnjim radnicima. Prikazan je i kratki film o javnoj vodoopskrbi i sustavu odvodnje i pročišćavanja, a održan je i zanimljiv kulturno-umjetnički program.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije