JOSIP GAJSKI napisao priručnik za rad s učenicima soboslikarima – ličiocima

Na zadnjoj sjednici Ceha graditeljstva (Sekcije soboslikara – ličioca i Sekcije fasadera) održanoj 7.veljače 2018., nazočni su između ostalog raspravljali i o jednim od najvećih problema s kojim se danas suočavaju poslodavci – nedostatku kvalitetne radne snage na tržištu rada i nezainteresiranosti mladih za upisivanje u srednje strukovne škole i školovanja za obrtnička zanimanja.

S obzirom da su se čule i kritike na račun obrazovnog sustava, Josip Gajski, nastavnik stručnih predmeta i voditelj praktične nastave u Graditeljskoj školi Čakovec ovom se prilikom osvrnuo na rad s učenicima na predavanjima u školi i na praktičnoj nastavi.

Izdvojio je problem nedostatka bilo kakvog stručnog pisanog materijala koji bi olakšao rad predavačima struke i bio izvor znanja koji bi učenici koristili tijekom školovanja kako bi što kvalitetnije usvojili znanja i vještine iz struke.

To je i razlog što je Josip Gajski nakon četrdesetogodišnjeg rada s učenicima soboslikarima – ličiocima i sudjelovanja u planovima i programima svih dosadašnjih školskih reformi, odlučio napisati priručnik u koji će obuhvatiti sve detalje struke od klasičnih metoda rada u soboslikarsko – ličilačkoj struci do najsuvremenijih metoda rada u tekstualnom obliku i video zapisima tehnološkog procesa rada u struci, a što će biti osmišljeno i odrađeno i u digitalnom obliku.

Dražen Novak, predsjednik Ceha graditeljstva Udruženja obrtnika Međimurske županije je zajedno s nazočnim soboslikarima – ličiocima i fasaderima, Gajskom dao punu podršku, te je obećao da će se i Udruženje obrtnika Međimurske županije financijski uključiti u prvu fazu projekta.

Isto tako je pozvao sve zainteresirane kolege iz struke da se uključe i pomognu u razvijanju ovog projekta kako bi i učenici, ali i kandidati na majstorskim ispitima što kvalitetnije usvojili znanja i vještine koje su neophodne za snalaženje na zahtjevnom tržištu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije