Povoljnija cijena majstorskih ispita i to za čak 80 posto

Do kraja tjedna (petak, 22. srpnja 2016.) Obrtnička komora Međimurske županije zaprima prijave kandidata za jesenski rok polaganja majstorskih ispita. Položen majstorski ispit uvjet je za otvaranje obrta većine djelatnosti i jedan od uvjeta za dobivanje dozvole (licence) za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja (obvezan i za obrte i za poduzeća), a posjedovanje licence omogućava i uključivanje u mjere koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Majstorski ispiti se u organizaciji Obrtničke komore Međimurske županije provode već 20 godina, a danas se ispiti mogu polagati u čak 32 različita obrtnička zanimanja.

Valja napomenuti da je Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo Otvoreni javni poziv za Program Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo kojim sufinancira polaganje majstorskih ispita i ispita o stručnoj osposobljenosti te dobivanje dozvole (licence) za izvođenje praktične nastave. Time ovi ispiti pojeftinjuju za čak 80%.

Detaljne informacije možete saznati u Obrtničkoj komori Međimurske županije, na broj telefona 040 313 971 odnosno putem e-maila: obrazovanje-ck@hok.hr. Kontakt osoba je stručni suradnik Robert Varga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije