Tridesetero novih majstora u Obrtničkoj komori Međimurske županije

U petak, 20. svibnja, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak i pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije Darko Radanović, na prigodnoj su svečanosti uručili majstorske diplome kandidatima koji su uspješno položili majstorski ispit u rujnu i prosincu 2015. i veljači 2016. godine.

Tridesetero novih majstora i majstorica dolazi iz Međimurske, Varaždinske, Primorsko-goranske, i Virovitičko-podravske županije te Grada Zagreba, a ispite su polagali u petnaest različitih zanimanja.

Pet je novih majstora soboslikara-ličioca (Goran Obadić, Zoran Pintarić, Marko Maljčec i Dejan Rainer), četiri elektromehaničara (Dejan Bihar, Josip Klinec, Marijan Ladić i Nenad Vibovec), tri obućarke (Ružica Štabi Namjesnik, Valentina Gosarić i Renata Markan), po dva tokara (Kristijan Pečarko i Jurica Tomac), dimnjačara (Hrvoje Fuš i Milivoj Vugrinčić), kuharice (Božica Hanc Rendarić i Kristina Mikec), kozmetičarke (Nadica Gomiunik i Danijela Hozjan), strojobravara (Matija Filipić i Zoran Gosarić) i elektroinstalatera (Kristijan Vutek i Sven Kiš), te po jedan stolar (Elvis Podgorelec), autolimar (Dragutin Žižek), automehaničar (Leon Kalamari), autoserviser (Žarko Zorić), tesar (Marko Čerjavić) i frizerka (Ivana Bajsić).

U 20 godina organiziranja majstorskih ispita u Obrtničkoj komori Međimurske županije ispite su uspješno položila 383 kandidata iz gotovo svih djelova Hrvatske. U Obrtničkoj komori Međimurske županije danas se može polagati majstorski ispit za čak 32 različita obrtnička zanimanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije