Međimurski obrtnici na sajmovima u Puli i Osijeku

Međimurski obrtnici prošlog su vikenda svoje proizvode i usluge predstavili na dvije važne sajamske manifestacije. U organizaciji Obrtničke komore Međimurske županije osmero izlagača predstavljalo se na 19. Obrtničkom sajmu Istre u Puli, dok je četvero njih nastupalo na 19. Osječkom jesenskom sajmu u Osijeku.

Do kraja godine međimurske obrtnike još očekuju zajednički nastupi na sajmovima u Splitu i Križevcima. Nastupe obrtnika podupire i sufinancira Međimurska županija.

Na 19. Obrtničkom sajmu Istre koji se od 6. do 9. listopada 2016. održavao na pulskoj Karolini, u društvu 145 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Hrvatske, svoje proizvode i usluge predstavilo je i osmero članova Obrtničke komore Međimurske županije.

Obrti Keramika Vrbanec iz Mačkovca i Keramos –Valkaj iz Železne Gore, oduševili su kolekcijama umjetničke i uporabne keramike, te nakita i suvenira. Lončar Lovro Pregar iz Zasadbrega na lončarskom je kolu posjetiteljima demonstrirao izradu predmeta od gline, dok je pećar Ivan Pergar na izložbenom prostoru sagradio malu repliku kalijeve peći. I dok je njih pulska publika imala prilike vidjeti po prvi puta, već tradicionalno, na sajmu u Puli predstavili su se i Monika, radionica kolača iz Čakovca, Košaraštvo Pogorelec iz Kotoribe, Bister d.o.o. iz Domašinca i Saz M iz Čakovca.

Istovremeno se na sajamskom prostoru na Pampasu u Osijeku na 19. Osječkom jesenskom sajmu predstavljali drugi predstavnici Obrtničke komore Međimurske županije. Poglede posjetitelja privlačili su poljoprivredni strojevi Strojarstva Škrobar iz Stanetinca, degustiralo se međimursko koščično (bučino) ulje OPG-a Mirjane Biber iz Podturna i poduzeća Bister d.o.o. iz Domašinca, te su se pokazivale nove komponente ljepila iz obrta Saz M iz Čakovca.

Obrtnička komora Međimurske županije priprema zajedničke nastupe svojih članova na sajmovima SASO 2016. u Spaladium Areni u Splitu (26.-29.10.) i 19. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Korpivničko-križevačke županije u Križevcima (11.-13.11.2016.).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije