NEDOSTAJU ZAVARIVAČI U Prelogu kreću s edukacijom i obukom

U četvrtak, 26. siječnja u Gradskoj upravi Grada Preloga održan je sastanak gospodarstvenika donjeg Međimurja kojeg je u odsutnosti gradonačelnika Ljubomira Kolareka vodio njegov zamjenik Zdravko Kvakan.

Sastanak je bio vezan uz edukacije i praktično obučavanje osoba za zanimanje zavarivač koji će se provoditi u suradnji lokalnom samoupravom, tvrtkama s s područja Grada Preloga te polaznicima edukacije i tečaja.

– Cilj edukacije je osposobiti i certificirati kandidate za zanimanje zavarivač kako bi se dobio novi kadar za to traženo zanimanje koje spada u deficitarna zanimanja svih metaloprerađivačkih tvrtki na našem području- rekao je u uvodu Marko Štefičar u ime tvrtke Kečkeš d.o.o. iz Preloga u čijim će se proizvodnim pogonima vršiti edukacija.

Tečajevi će se provoditi u suradnji i po programu partnera Đuro Đaković- Centar za zavarivanje d.o.o. iz Slavonskog Broda. U njihovo ime je govorio, prezentirajući njihovo 20- godišnje iskustvo u praktičnim obukama zavarivača prema ovlaštenjima TUV-a Božidar Ćorić, predstavnik za kvalitetu, marketing i nabavu.

– Vjerujem da će nakon ove prezentacije biti interesa pogotovo jer naša edukacija nudi nula sati teoretske nastave, sve se svodi na praktičnu obuku, a za nju je potrebna minimalno osnovna škola. Nudimo do desetak vrsta načina zavarivanja, a svako ono ima svoju cijenu – rekao je Ćorić i dodao kako najtraženije tzv. ‘mat’ tečaj košta od 8.500 do 12.000 kuna, a cijena ovisi o niz faktora, dok tzv. ‘argon’ tečaj košta 17.300 kuna.

– Ovo je inicijalni sastanak i Grad Prelog će se priključiti sufinanciranju ove obuke i angažirati u prikupljanju kandidata za ovo deficitarno zvanje – rekao je Kvakan, dodavši kako je interes jasan i da što prije treba pronaći zainteresirane kandidate čiji je broj za sada upitan.

Pohvale Gradu Prelogu i tvrtki Kečkeš d.o.o. što su zagrizli u gorući problem naše metaloprerađivačke industrije, što su zagrizli u najboljniji nedostatak radne snage, a vjerujući njihovom poduzetništvu držimo kako će Prelog već sutra postati meka za zavarivače.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije