Održan skup gospodarstvenika s ministrom poduzetništva i obrta Darkom Horvatom

U srijedu, 9. ožujka, ŽK Čakovec organizirala je skup gospodarstvenika, Poduzetništvo u 2016.

Skupu se pozdravnim govorom obratio potpredsjednik HGK Ivan Škorić koji je izrazio svoje zadovoljstvo ekonomskim pokazateljima Međimurske županije koja je proteklih godina bilježila pozitivne i rastuće trendove.

Osvrnuo se na novo vodstvo HGK koje rekonstrukcijom i reformama može služiti kao primjer dobrog poslovanja te je, uz smanjenje troškova, povećalo lepezu svojih usluga. Potpredsjednik je naglasio kako je Komora na raspolaganju svim poduzetnicima i da će im, uz suradnju s Vladom, pomoći da ostvare veći gospodarski rast.

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat te pomoćnica ministra Ana Mandac predstavili su planove Ministarstva poduzetništva i obrta u 2016.

Raspravljalo se o gospodarskom stanju RH, kretanjima, a predstavili su mjere i programe namijenjene povećanju konkurentske prednosti poduzetnika koje će provoditi Ministarstvo poduzetništva i obrta tijekom ove godine.

Ministar je najavio pojednostavljenje procedura privlačenja novaca iz EU fondova, kako bi se što više sredstava koja su iz nacionalnog proračuna otišla u Bruxelles, vratilo natrag u Hrvatsku.

Bila je to prilika za poduzetnike s područja Međimurske županije da u izravnoj komunikaciji s ministrom, pomoćnicom ministra i potpredsjednikom HGK upute na probleme s kojima se susreću u poslovanju te daju prijedloge novoj Vladi prilikom stvaranja zakonodavnog okvira.

Skupu su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava, mediji te brojni poduzetnici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije