Veliki potencijal LAG-a ekološka i biodinamička poljoprivredna proizvodnja

Lokalna akcijska grupa Mura-Drava, u utorak, 8. ožujka 2016. godine u Donjem Vidovcu održala je radni sastanak u svrhu izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a, odnosno dokumenta kojim će se usmjeriti razvoj područja LAG-a (grad Prelog, općine Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Sveta Marija, Orehovica, Donji Kraljevec, Goričan i Legrad) do 2020. godine.

Predsjednik LAG-a Mura-Drava, Mario Moharić predstavio je prijedlog za dogovor oko raspodjele sredstava i kriterija odabira projekata na pojedine mjere Programa ruralnog razvoja RH do 2020. godine. Ta sredstva biti će dostupna LAG-u, ukoliko se odobri strategija od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Rok za usvajanje strategije je do 25. ožujka 2016 godine. Svi sudionici radnog sastanka, načelnici općina i članovi Upravnog odbora, složili su se da je veliki potencijal i budućnost LAG-a ekološka i biodinamička poljoprivredna proizvodnja. Uloga LAG-a u lokalnoj zajednici postaje sve veća, pogotovo sa odobravanjem strategije, jer će LAG-ovi biti u mogućnosti raspisivati natječaje i vršiti odabir projekata koji će biti u skladu sa strategijom LAG-a i Programom ruralnog razvoja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije