Praporčanska lipa, nova turistička točka Općine Selnica

Održan je zbor mještana naselja Praporčan na kojemu je načelnik Općine Selnica, Ervin Vičević mještane upoznao s projektom izgradnje mjesnog Društvenog doma čija je prva faza stajala 60.000 kuna, te kako će druga faza, a to je stavljanja građevine pod krov biti dovršena do kraja ove godine, a dom u potpunosti dovršena iduće godine.

Govorio je o asfaltiranju ulica u naselju, kao i o Javnoj rasvjeti koja je obnovljena, ali ne i dovoljna kako bi zadovoljila želje i potrebe, te kako će se na tome nastaviti raditi.

Obznanjena je nova turistička točka Općine Selnica u Praporčanu koja se naziva ‘Praporčanska lipa’, te je ona ucrtana na ‘Turističko-poslovnoj karti Općine Selnica’. Mještani su izrazili želju da se u naselju postavi kontejner za odlaganje stakla, te da se asfaltiraju nerazvrstani putovi koji su u stvarnosti lokalne prometnice.

Predsjednik VMO Praporčan, Antun Škvorc, najavio je radnu akciju i uređenje dječjeg igrališta, a Vičević je obećao tobogan za djecu na igralištu. Isto tako Vičević je mještane pozvao da se uključe u rad udruga u općini, poglavito u folklornu sekciju.

Na zboru koji je održan kod obitelji Škvorc, okupio se lijepi broj ljudi, koji su izrazili nadu kako će se slijedeći zbor održati u novom, makar i ne dovršenom Društvenom domu. Isto tako ustvrđeno je kako se u naselju Praporčan u posljednje vrijeme puno toga napravilo na zadovoljstvo žitelja, ali i onih koji dolaze u posjetu ili obilazak ovog lijepog i ekološki čistog mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije