U Čakovcu planiraju graditi tvornicu metalnih dijelova i zaposliti 120 ljudi

U utorak, 28. lipnja, Županijska komora Čakovec organizirala je za svoje članice iz metaloprerađivačke djelatnosti poslovni sastanak s tvrtkom LTH Alucast d.o.o., članicom slovenske korporacije LTH iz Škofje Loke.

Tvrtka LTH Alucast d.o.o ove će jeseni u Industrijskoj zoni ‘Istok’ u Čakovcu na površini od oko 20.000 četvornih metara započeti izgradnju nove tvornice za lijevanje aluminija pod pritiskom i strojnu obradu aluminijskih odljevaka.

Predstavnici tvrtke Robert Vodušek, Bernardica Viher Gašparec i Primož Volčič su već sada željeli upoznati međimurske metalce o svojim namjerama i uspostaviti kontakte s potencijalnim poslovnim partnerima iz djelatnosti metalne industrije u Međimurskoj županiji (poglavito u smislu proizvodne kooperacije u obradi aluminijskih odljevaka), pa su predstavili poslovanje tvrtke i plan aktivnosti prigodom izgradnje i početka rada nove ljevaonice u Čakovcu.

Na sastanku je bilo nazočno petnaest predstavnika međimurskih metaloprerađivačkih tvrtki, koji su ukratko predstavili djelatnosti svojih tvrtki i iskazali interes za poslovnu suradnju s novom ljevaonicom. Nakon sastanka su predstavnici LTH Alucast d.o.o. na poziv nekoliko međimurskih poduzetnika otišli u obilazak njihovih tvrtki.

Podsjetimo, tvrtkaLTH Alucastveć jekupila 29.200 četvornih metara za ukupno 670.000 eura. Tu je tvrtku kćer, registriranu za lijevanje lakih metala, osnovao LTH Casting Vincarje, čije je sjedište u Škofjoj Loki, a zapošljava 2300 ljudi. Bavi se proizvodnjom dijelova za Audi, Mercedes, BMW, Continental i druge tvrtke.

Slovenski investitori planiraju u Poslovnom parku u Čakovcu sagraditi tvornicu metalnih dijelova i zaposliti 120 ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije