Svetomartinski voćari i vinogradari na Plešivičkoj vinskoj cesti

Predvođeni svojim predsjednikom Madenom Dobranićem i tajnikom Martinom Sršom, tridesetak članova ‘Udruge voćara, vinogradara i povrćara Općine Sveti Martin na Muri u nedjelju 3. srpnja 2016. (jučer) bila je na stručno-edukativnom pohodu Jastrebarskom i Plešivičkoj vinskoj cesti.

Prvo su u Jastrebarskom posjetili PA-VIN specijaliziranu tvrtku za prodaju vinogradarske, vinarske i voćarske opreme, gdje su iskazali interes za tehnologiju berbe i prerade grožđa te obradu vinograda. Domaćini su ih ponudili sa pet pjenušavih vina ponajboljih hrvatskih proizvođača (Tomac, Korak, Šember…).

Slijedeća postaja bila je Vinska kuća ‘Haramija’ na Plešivičkoj vinskoj cesti gdje su domaćini predstavili svoje četiri vrste vina usput opisavši i stanje u vinskom turizmu na ovoj po mnogima najvećoj i najbogatijoj vinskoj cesti u Hrvatskoj, posebno poznatoj po velikom broju vinara koji stvaraju pjenušava vina.

Na kraju dana svetomartinski voćari, vinogradari i povrćari posjetili su Vinsku kuću ‘Jana’ u Prodindolu kod Jastrebarskog, gdje su kušali domaće specijalitete jaskanskog kraja i vrsna vina te od domaćina doznali kako i relativno mali vinogradari i vinari mogu svoja vina, a voćari voćne sokove plasirati kroz vlastite vinske kuće i kušaonice.

Na sve tri destinacije Mladen Dobranić je predstavio međimursko vinogradarstvo, voćarstvo i povrćarstvo te svoje domaćine da posjete Međimurje i njegove ljepote te poglavito vinare i voćare. Prvi značajniji događaj je Pohod po svetomartinskom vinogorju koji će se u sklopu ‘Dana turizma Općine Sveti Martin na Muri održati prvog vikenda u kolovozu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije