Urban white i Urban rose: Dva dragulja iz Vinarije Štampar

Tri godine je Vinogradarstvo i podrumarstvo ‘Štampar’ u Svetom Urbanu na ‘Međimurskoj vinskoj cesti’ radilo na stvaranju dvaju pjenušavih vina i prvih dana srpnja šalje ih na probrano i profinjeno hrvatsko tržište te vodeće hotele i restorane.

U podrumu obitelji Bojana i Danice Štampar u Svetom Urbanu u punoći ljepote boca i etiketa stvorene umom Ivana Goričanca iz tvrtke Reci Da, svijetlo dana ugledala su dva pjenušava vina koja će zasigurno osvojiti ne samo grla, nego i srca svih onih koji će ih konzumirati.

Dva dragulja, dva vrhunska pjenušava vina nastala su pod nadzorom Davida Štampara obiteljskog ‘rubina’ koji je s ekipom majstora i djelatnika stvorio pjenušavce za koje tvrdimo kako ravnopravno sa svim svjetskim markama mogu biti posluženi na stolove elitnih ugostiteljskih objekata.

Urban white extra brut vrhunski je pjenušac stvoren od vina sorte pušipel, klasičnom metodom vrenja u boci. Prepoznatljivost pušipela, specifične perle koje krase pjenušava vina i 12 posto alkohola, ono su što će osvojiti svakog konzumenta ovakve vrste vina.

Urban rose extra brut vrhunski je pjenušac stvoren od vina cabernet sauvignon. Klasičnom metodom vrenja u boci koje sadrži 12 posto alkohola diče se svojom prelijepom roznom bojom u jednako lijepom omotu boce.

Cabernet sauvignon je odlično klasično vino, a kao pjenušac dostiže bajkovitost okusa i mirisa, te se pije i kao aperitiv. Oba pjenušca piju se rashlađena na 6-8 C stupnja u za takve trenutke prigodnim čašama.

U Štamparovom podrumu prvi su iz potpuno opremljenih i za tržište spremnih boca kušali autor ovog članka, vlasnik podruma Bojan Štampar i kako pristoji svakom povijesnom trenutku nazočan profesor Jurica Cesar, ravnatelj Državnog arhiva Štrigova, jer zasigurno će jednog dana u arhivskoj građi biti dokument koji govori o nastanku i promociji dvaju Štamparovih pjenušavih vina.

Dakle, pjenušci Urban white i Urban rose-methode traditionnelle-since 2016. u Svetom Urbanu 2, bajkovita Štrigova!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije