Skupština Međimurje plina: Zadovoljstvo lanjskim rezultatima

>> Skupština Međimurje plina: Zadovoljstvo lanjskim rezultatima

– Međimurje plin d.o.o. Čakovec je poslovnu 2015. godinu završio s dobrim poslovnim rezultatima, poslujući više nego uspješno, a u okviru energetskih djelatnosti opskrbe plinom i distribucijom plina – istaknuo je za predstavnike medija u srijedu 27. travnja, a uoči redovne Skupštine društva, direktor tvrtke Nenad Hranilović, mag.oec.

Prodane količine plina su, u odnosu na 2014., povećane za 9,6%. Upravo je tržišna djelatnost u opskrbi plinom generator i ključni element ostvarenog poslovnog rezultata, dobiti od 10,7 milijuna kuna. Ukupno ostvareni prihodi Društva iznose 218.694.274 kune što je povećanje u odnosu na lani oko 6%. Hranilović je posebno istaknuo:

– U 2015. godini ukupno je prodano 633.008.045 kWh prirodnoga plina, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje za 8,6 %. Od te isporuke 60 % otpada na tržišta koje obuhvaćaju tvrtke, a ostalo je realizirano u kategoriji kućanstva. Drugim riječima, ovi rezultati koje postižemo i ova dobit koju imamo rezultat su aktivnosti na tržištu.

Govoreći o investicijama, rekao je kako su lani ulaganja bila 6,8 milijuna kuna. 4,1 milijun se odnosi na investicije i izgradnji i rekonstrukciji plinovoda, dok je 2,1 milijuna kuna uloženo u mjernu opremu. Na upit može li se očekivati pad cijena plina, Hranilović je rekao:

– Pošto je tržište u kategoriji poduzeća već otvoreno ona imaju mogućnost smanjenja cijena već nekoliko godina. To se od 1. travnja događa i s kućanstvima i ta će odluka vrijediti otprilike godinu dana i nakon toga će uslijediti odluka Vlade o potpunoj liberalizaciji u kategoriji kućanstava ili će se možda donijeti odluka da se ovo rješenje Vlade prolongira.

Napomenuo je kako je tvrtka bila pionir u liberalizaciji cijena u kategoriji tvrtki, a isto tako im je namjera i želja da se pozicioniramo kao jedni od bitnih opskrbljivača plinom u RH, a kao što smo u kategoriji tvrtki. Istaknuo je 800 lokacija koje izvan MŽ-e opskrbljuju u kategoriji poduzeća, a želja im je da to dostignu i u kategoriji kućanstva.

Na novinarski upit, da li je dio udjela ili tvrtka za prodaju, Hranilović je rekao kako njihovi osnivači i uprava razmišljaju da oni za to nisu.

– Međimurje plin ima svoj strateški cilj, ne da bude kupljen već da mi kupujemo, dakle želimo se pozicionirati kao važan energetski subjekt na području RH – istaknuo je i dodao da za to imaju kadrovski i financijski potencijal i da su u “utakmici” u kategoriji poduzeća pokazali kako su se u stanju nositi s konkurencijom koja je na tržištu plina izuzetno jaka, a nositi se s njima su ostvareni pokazatelji u 2015. godini.

Skupština je trebala donijeti Odluku o izboru novih članova Nadzornog odbora, glede isteka mandata dosadašnjim. To se nije dogodilo jer se u postupku kandidiranja za novi sastav nisu usuglasile grupacije općina Štrigova, Sveti Martin na Muri, Selnica, Gornji Mihaljevec i Grad Mursko Središće pa se je ta točka dnevnoga reda prolongirala do idućeg skupa do kada se ova grupacija treba uskladiti s imenima. Predsjedatelj sjednice Skupštine Društva bio je predstavnik Grada Čakovca, odnosno njegov gradonačelnik Stjepan Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije