IZABRAN NOVI NADZORNI ODBOR

FOTO Skupština društva: Međimurje plin postao četvrti opskrbljivač plinom u Republici Hrvatskoj

Lani su poslovali pozitivno uz dobit od 365 tisuća kuna

– Ono što posebno raduje je pozitivno poslovanje naše tvrtke u 2018. godini s dobiti od 365.012, 96 kuna, a prioritet našeg poslovanja bili su nam kupci posredstvom kojih smo u toj godini ostvarili prihode od 198.141.189 kuna, a što je 22% više u odnosu na 2.017. godinu. Tvrtka bilježi 31.800 plinskih priključaka od čega je izvan Međimurske županije 1.700 priključaka – istaknuo je direktor tvrtke Nenad Hranilović, mag.oec.

Dodao je, a što posebno raduje, kako je povećana prodaja plina, kako se tvrtka prilagodila zahtjevima tržišta i kupaca i to u izazovnoj i poslovnoj godini, regulatorno, cjenovno i klimatski, uz nepovoljnu situaciju na globalnom tržištu. Posebno raduje sigurna i pouzdana isporuka plina i ostvarena dobit, a za to su vezana i investicijska ulaganja koja su iznosila 9,4 milijuna kuna.

– Sve to potvrđuje da smo na ljestvici postali četvrti opskrbljivača plinom u RH – ponosno će direktor.

Rast cijena? Cilju 2018. godinu karakterizira njen kontinuirani rast na tržištu nabave u odnosu na godinu prije i to više od 35%. Posebno je naglašeno kako je za njihove kupce u 2018. godini cijena plina u kućanstvu ostala na istoj razini. Raduje što su lani bili prisutni na svim distribucijskim područjima, izuzev zadarskog i splitskog područja, no i ovdje se početkom ove godine počelo s opskrbom kupaca.

Valja istaknuti kako je Društvo značajno ulagalo u društvenu zajednicu kroz razne oblike donacija i pomoći te sponzorstva na više područja odnosno humanitarnog, kulturnog, sportskog zdravstvenog i ostalih karaktera.

Kako dalje? Društvo će svoje aktivnosti i razvoj na tržištu nastaviti i dalje vodeći se tržišnim pristupom za sve krajnje kupce Uvodit će se novi poslovni modeli i oblike ulaganja za izvršenje obveza energetskih ušteda. Nastavit će se s izgradnjom poslovnog centra i objedinjavanje svih radnika na jednom prostoru te je izraženo uvjerenje kako će doći do realizacije.

Od desetak točaka dnevnog reda valja istaknuti onu gdje je Skupština jednoglasno odlučila da se iz zadržane dobiti Društva isplaćuje vlasnicima odnosno članovima Društva, a to su općine i gradovi, 634.987,04 kune. To će im biti isplaćeno 23.10. ove godine i to na način da 1% poslovnog udjela iznosi 6.349.870 kuna. Donijeta je i Odluka da ostvarena dobit od 365.012,96 kuna iz lanjske godine bude raspoređena članovima Društva na način da 1% poslovnog udjela iznosi 3.650,1296 kuna.

Skupština je nakon trogodišnjeg mandata razriješila članove Uprave i NO. Postupkom  kandidiranja izabrani su novi članovi NO kojima mandat započinje 7. srpnja. Skupština ih je potvrdila i oni će u narednom periodu biti: Renato Markan iz Kotoribe, Ksenija Kramar iz Belice, Ivan Mihaljuš iz Strahoninca, Viktor Pintarić iz Orehovice, Kristijan Antolović iz M. Središća, Veselin Biševac iz Čakovca i Nino Vurušić iz Čakovca.

Na kraju se je direktor Hranilović zahvalio svima na suradnji i izrazio nadu kako klimatske promjene neće utjecati na poslovanje Društva. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije