kotoripski fašenk

VIDEO I FOTO Preslatke bebe oduševile na Kotoripskom fašenku i osvojile prvo mjesto

S oduševljenjem u zraku, maškare su preuzele kontrolu, a njihova vladavina trajat će sve do utorka

U nedjelju, 11. veljače, atmosfera u Kotoribi postala je prožeta duhom maškara koje su preuzele vlast, obilježavajući početak ovogodišnjeg Kotoripskog fašenka. Središnja mjesna ulica bila je poprište živopisnog mimohoda maskiranih skupina, uz pratnju Limene glazbe Općine Kotoriba.

Na bini postavljenoj na tržnici, program je započeo s predstavljanjem maski, dok je načelnik Dario Friščić simbolično predao ključeve vlasti voditelju programa, Kotoripskom vrapcu. S oduševljenjem u zraku, maškare su preuzele kontrolu, a njihova vladavina trajat će sve do utorka.

Organizatori, Općina i KUD Kotoriba, ovog su puta pripremili bogate nagrade za najbolje maske, koje su pažljivo birale međusobno sve maskirane skupine. U napetoj konkurenciji, prvo mjesto zasluženo je pripalo MNK Klubu 75, koji su oduševili kao Bebe. Na drugom mjestu našli su se učenici 6. razreda OŠ Jože Horvata Kotoriba, prerušeni u Kokice, dok je treće mjesto zauzela vatrogasna ekipa DVD-a Kotoriba kao Patuljci. Nezaobilazni četvrti na ljestvici bili su Žužički s prikazom tradicionalnog kolinja.

No, kao što običaji nalažu, sve se mora okončati. Fašenk, kao glavni krivac za maškarani kaos, osuđen je na kraju dana i spaljen, u simboličkom završetku veselja i prepuštanja svakodnevnici.

Ali priče o maškarama u Kotoribi ne završavaju tu. Dan ranije, Društvo naša djeca organiziralo je Dječji kotoripski fašenk, pružajući mlađim generacijama priliku da se pridruže u veselju i stvaranju nezaboravnih uspomena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije