dječji fašnik u čakovcu

VIDEO I FOTO Dječji fašnik u Čakovcu: Male maškare ‘zavladale’ gradom

Oko tisuću maskiranih mališana veselo je koračalo centrom grada

Dječji fašnik u Čakovcu odisao je radošću dok su maštovite maskirane skupine, praćene Puhačkim orkestrom Grada Čakovca i Čakovečkim mažoretkinjama, prodefilirale centrom grada.

Dječjim maškarama pritom su se pridružili Čakovečke mažoretkinje (djeca), Gradski puhački orkestar i zbor Čakovečki mališani.

Tako je ukupno čak 27 skupina prodefiliralo centralnom čakovečkom ulicom, oduševilo izborom maski, pjevalo, plesalo i zabavljalo mnogobrojne sudionike i prolaznike, koji su se divili maskiranim skupinama iz čakovečkih i međimurskih dječjih vrtića.

Ključeve grada malim je maškarama na centralnoj pozornici predao predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga. “Vrijeme je da se malo odmorimo i ključeve grada predamo maškarama. Lijepo je što ste se okupili u tako velikom broju te što gradom vlada radost i veselje. Sigurno ćete tako i upravljati gradom, posebno zato jer je među vama mnogo mladih i djece”, rekao je Varga te predao ključeve maškarima. Time je i službeno u Čakovcu počela vladavina maškara.

Djeca su u Čakovcu zaista i ove godine pokazala svoju maštu, talent i veliki trud, kako svoj, tako i onaj svojih odgojiteljica i odgojitelja, uz jedinstvene maske, ali i nastupe na pozornici. U nastavku programa još su se malo podružili uz neizostavnu fašničku deliciju – krafne, koje je za njih pripremio organizator Turistička zajednica grada Čakovca, a u kojima su uživali uz nastavak veselja, plesa i pjesme.

Oko tisuću maskiranih mališana veselo je koračalo ulicom, dok je jednako toliko ponosnih gledatelja sa širokim osmijehom stajalo uz rubove puta. Svaki od tih gledatelja s oduševljenjem je promatrao ‘najljepši lik’ svog djeteta, pun ljubavi i ponosa.

Svaka maska na glavnoj gradskoj bini Trga Republike imala je priliku ispričati svoju priču, predstaviti svoju skupinu. Taj čin označio je početak njihove vladavine, koja je bila ispunjena smijehom, igrom i bezbrižnošću dječjeg svijeta.

Nakon predstavljanja na bini, vrijedni mališani i njihove tete su se okrijepili slatkim krafnama i toplim čajem, nastavljajući veselje i zajedništvo koje je obilježilo ovaj veseli dan u srcu Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije