Nagrada ‘Otisak srca’ završila u vrijednim rukama mladih volontera

>> Nagrada “Otisak srca” završila u vrijednim rukama mladih volontera

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva je 14. prosinca 2015. na svečanosti u Muzeju Mimara u Zagrebu dodijelila svoju godišnju volontersku nagradu ‘Otisak srca’ i novčanu potporu od 10 000 kuna za 9 volonterskih inicijativa osnovnih škola i 4 inovativna modela volontiranja u srednjim školama.

Među nagrađenim školama našle su se i dvije međimurske, Osnovna škola Orehovica i Srednja škola Čakovec.

OŠ Orehovica dobila je nagradu za volontersku inicijativu “Vršnjačka pomoć u učenju” koja je započeta u sklopu projekta “Romski kotač na putu obrazovanja”. Kako su učenici i učitelji prepoznali vrijednost ove inicijative, ona će se nastaviti provoditi zahvaljujući sredstvima iz ovog projekta.

Nagrada “Otisak srca” u kategoriji srednjih škola završila je u rukama mladih volontera SŠ Čakovec koji će u sklopu fakultativne grupe “Europsko građansko društvo” pomagati učenicima u lakšem svladavanju gradiva dok će učenici medicinskog smjera organizirati nekoliko akcija mjerenja tlaka i šećera u gradu Čakovcu.

Nagrade su uručile predsjednica Upravnog odbora Nacionalne zaklade dr. sc. Vesna Vašiček, upraviteljica Nacionalne zaklade Cvjetana Plavša-Matić te voditeljica Razvojnog ureda Marija Boltek. Prema riječima upraviteljice Nacionalne zaklade, volonterstvo je jedan od najsnažnijih elemenata kojim se doprinosi razvoju demokratskih promjena u društvu te je pokazatelj razvijenosti i socijalne kohezije u društvu.

Stoga je predstavljanje nagrađenih inicijativa bilo prigoda da najranjivije i najslabije strane našeg društva sagledamo onako kako se ogledaju u očima naših najmlađih sugrađana.

U ime OŠ Orehovica, nagradu su primili voditeljica projekta, psihologinja Kristina Tota, ravnatelj Željko Krištofić te vršnjački edukatori Marko Horvat, Matea Horvat, Adriana Klobučarić i Dario Oršuš, dok su u ime SŠ Čakovec nagradu primile učenice Anja Škvorc, Marta Balent i Antea Lilek, ravnateljica Gordana Ramušćak i voditelj projekta Mladen Tota.

Međimurje može biti ponosno što su od 13 nagrađenih inicijativa čak dvije završile u rukama naših mladih volontera te što su njihovi napori prepoznati i na nacionalnom nivou te se nadamo da će svojim aktivnostima potaknuti i druge na slične inicijative.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije