VELEBITSKA DEGENIJA

USUSRET DANU PLANETA ZEMLJE Grad Prelog primit će nagradu ‘Zeleni grad’

Ususret Danu planeta Zemlje, 22. travnja, Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva, dodjeljuje nagrade Velebitska degenija za najbolje novinarske radove o zaštiti prirode i okoliša objavljene u prošloj godini.

Ove će se godine ova prestižna nagrada dodijeliti po dvadeset i šesti puta, a među nagrađenima naći će se i Grad Prelog.

Kako piše u pozivu, upućenom gradonačelniku Ljubomiru Kolareku:

– Uz svečanost dodjele nagrade “Velebitska Degenija” najboljim novinarima za zaštitu prirode i okoliša, na Dan planeta Zemlje 22.4., od prošle godine dodjeljujemo i titulu „Zeleni grad – prijatelj i partner Velebitske degenije.

Prema odluci Izvršnog odbora našeg Zbora, a birali smo između više hrvatskih gradova koji vode uzornu brigu o zaštiti okoliša i prirode, zelenilu grada, razvrstavanju otpada, naše je glasove osvojio Grad Prelog sa svojim komunalnim poduzećem Pre-kom d.o.o“.

Prošlogodišnji dobitnik nagrade bio je Grad Krk koji je prilikom primitka nagrade Dječjem odjelu Opće bolnice Sisak, stradalom u potresu, darovao 700 eura. Isti iznosom, odlukom gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka, Grad Prelog će darovati Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik.

Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik ustanova je socijalne skrbi koja kroz socijalne usluge smještaja, boravka, organiziranog stanovanja, savjetovanja, rane razvojne podrške, psihosocijalne podrške i pomoći u kući zbrinjava djecu bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu s teškoćama u razvoju te starije i druge osobe kojima je prijeko potrebna pomoć druge osobe. Centar djeluje u sustavu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Dodjela ove nagrade održat će se 22. travnja u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu.

– Izuzetno mi je drago što smo prepoznati i što ćemo biti nagrađeni nagradom Hrvatskog novinarskog društva. Ovo je nagrada i za Grad Prelog, ali i za Gradsko komunalno poduzeće Pre-kom d.o.o. i sve one projekte koje Pre-kom sa svojim direktorom Sinišom Radikovićem provodi, kako bi bili predvodnik u zbrinjavanju otpada na području cijele Hrvatske. Često ponavljam da svaki uspješni sustav gospodarenja otpada počiva na tri stupa (korisnici, jedinice lokalne samouprave, komunalno poduzeće) i u Prelogu je ta suradnja na visokom nivou te svi dionici ovog sustava zajedno nastoje čuvati okoliš za mlađe naraštaje’, rekao je gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije