Djeca za djecu u božićnom duhu – ima li ljepšeg?

Djevojčice i dječaci iz skupine Mravići dječjeg vrtića Bambi Čakovec posjetili su u četvrtak, 17. 12. 2015., bolesnu djecu hospitaliziranu na Odjelu pedijatrije u Županijskoj bolnici Čakovec.

Mravići su tako dobili priliku da još jedanput nastupaju s naučenim prigodnim repertoarom – pjesmama ‘Snjegović’, ‘Božićno drvce’ i ‘Sveti Nikola’ s pripadajućim plesnim koreografijama te recitacijama i time razvesele male pacijente povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

No, božićnom duhu tu nije bio kraj – Mravići su sa sobom donijeli i vrećice s poklonima koje su skupili za svoje vršnjake – bilo je tu igračaka, slikovnica, slatkiša – svatko je donio nešto svoje i darovao od srca…No, važniji od svega bili su osmijesi na licima djece koja su tako barem nakratko zaboravila na svoju svakodnevnicu i uživala u glasnom prijepodnevu. Ni Mravići nisu ostali ‘kratkih rukava’ – bili su počašćeni bombonima i domaćicom (bolju nikad dosad nisu okusili).

Teta Ivana Pečarko, Riana Tkalčec i Maja Stepan dogovorile su ovaj posjet s prim. dr. Marijom Hegeduš Jungvirth i glavnom sestrom Dijanom Farkaš prilikom posjeta Mravića Odjelu za vrijeme trajanja dječjeg tjedna (u listopadu ove godine) i tako dogovorile još jednu od brojnih aktivnosti koje provode sa svojom skupinom izvan vrtića – posjet Domu za starije i nemoćne, knjižnici, policiji, vatrogascima, banci, groblju za blagdan Svih svetih…

Svi doživljaji i iskustva koja djeca dožive tim prilikama ih određuju i grade od njih osobe koje će biti empatične i poštivati različitosti, biti bez predrasuda i otvorenog srca za svakoga – a takve osobe mogu svijet učiniti boljim…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije