Dobre vijesti za studente: Svima po 500 kuna godišnje subvencije

Svi studenti s područja općine Donja Dubrava, njih 41, na općinsku adresu uputili su zamolbu kako bi zatražili neku financijsku pomoć.

Napominju da su troškovi studenata veliki koje snose njihovi roditelji. – Svi oni koji studiraju izvan mjesta prebivališta plaćaju smještaj, hranu i ostale potrepštine i svakom od nas financijska pomoć bi puno značila – naveli su u zamolbi. Smatraju da svi studenti koji redovito rješavaju godine na fakultetu zaslužuju pomoć tj. jednokratnu subvenciju od 500 kuna godišnje.

Ovakav prijedlog našao se na dnevnom redu sjednice Općinskog vijeća. Načelnik Dražen Miser rekao je kako je Općina imala dvije stipendistice za što je izdvajala 10 tisuća kuna. Složio se s ovakvim prijedogom rekavši da je u proračunu za iduću godinu predviđeno za te namjene 30 tisuća kuna.

Vijećnik Marijan Varga koji također podupire takvu odluku, predložio je da se uz godišnje potpore pomogne i studentima iz socijalno ugroženih obitelji i to mjesečnim iznosom. Miser je odgovorio da su i za takve slučajeve vodili računa. Odluka je prošla jednoglasno uz napomenu da svi studenti imaju pravo na godišnju potporu bez obzira da li već negdje primaju stipendiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije