Veliko srce međimurskih policajaca kucalo za najmlađe

U petak, 4. prosinca u sportskoj dvorani Termi Sveti Martin održao se malonogometni turnir, koji je imao za cilj pomoći i promovirati izgradnju Regionalnog centra za djecu s teškoćama u razvoju ‘Boja neba’.

Na sada već tradicionalnom turniru, uz ekipu Policijske uprave međimurske, sudjelovalo je još sedam ekipa. Ekipa poznatih hrvatskih glumaca, vatrogasaca, predstavnika Termi Sveti Martin te čakovečkog cafe bara Arcus, a zaigrale su i momčadi Međimurske županije te Grada Čakovca.

>>> FOTO: Igrajući nogomet pokazali veliko srce za djecu s posebnim potrebama

Zavidne nogometne vještine prezentirali su glumci Vedran Mlikota, Ivica Pucar, Zijad Gračić, Alen Šalinović, Ivan Magud. Boje “sedme sile” (novinara) branili su Hrvoje Hrengek, Ante Brkljačić, Boris Jelavić, Robert Jelečević, Luka Petrinec s HTV-a , RTL-ov Marko Vargek, Milan Stijelja ispred Nove TV, Marko Šivak HR te Marko Pavić iz Večernjeg Lista.

Prvo mjesto na turniru ponosno su osvojili predstavnici međimurske policije, drugo mjesto pripalo je predstavnicima medija, dok je treće mjesto zasluženo pripalo predstavnicima Grada Čakovca.

Regionalni Centar za djecu s teškoćama u razvoju ‘Boja neba’ jedinstven je projekt ne samo u Hrvatskoj, već i u ovome dijelu Europe. Centar bi na jednom mjestu osiguravao potpunu dijagnostiku, ranu intervenciju, terapije i rehabilitaciju za svu djecu, bez obzira na stupanj i vrstu teškoće.

Novost koju Centar donosi su i mobilni timovi, organizirani tako da dolaze u kraj gdje djeca kojima su potrebne terapije i rehabilitacija žive, te da se ondje odvija većina terapija, a ne da roditelji djecu voze i po nekoliko desetaka kilometara do defektologa i ostalih neophodnih terapeuta.

Udruga za sindrom Down, Međimurska županija i Grad Čakovec, potpisat će kao partneri sporazum o osnivanju Ustanove “Boja neba”, što je preduvjet da kao partner u projekt uđe i Ministarstvo socijalne politike i mladih, koje jako pozitivno gleda na ovaj način rješavanja i skrbi o spomenutoj problematici. Centar bi zbrinjavao djecu s područja cijele regije, a otvara i mogućnost prekogranične suradnje s Mađarskom i Slovenijom te otvara put do novca iz europskih fondova.

Svake godine, ovoj nadasve humanoj akciji priključuju se i policijski službenici Policijske uprave međimurske, a dva najveće sindikata na području naše uprave, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a i Sindikat policije Hrvatske, donirali su udruzi određena novčana sredstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije