VIDEO: Špancir četvrtkom zatvorit će ‘fanfare i petarde’, a do onda sve i svašta

Došao je i taj dan. Četvrtak. Poseban je po tome što je to jedini četvrtak tijekom trajanja Špancirfesta. Primjerice petak, subota i nedjelja nisu toliko ekskluzivni. Da vidimo što se danas nudi na gradskim ulicama što bi vas moglo natjerati da prošpancirate gradom.

Glazbeni program

Današnji središnji glazbeni program pripada sastavu La fanfare en petard, koji svoj repertoar sam opisuje kao kombinaciju hip hopa, electra, duba… Peteročlana ekipa dolazi iz Strasbourga, djeluje već 14 godina, a kako zvuče pogledajte u videu, ali i u 21 sat i na Trgu Miljenka Stančića… Besplatno.


Kazališni program

I danas je na rasporedu jedna kazališna predstava. Dok vila Bedeković čeka vikend-koncerte, ugostit će danas Vida Baloga i njegovu Drobilicu. Riječ je o komediji u kojoj su o svakodnevnim temama govori jezikom satire. Vid Balog nije sam, uz njega će biti i poznati imitator Denis Bašić, poznat po tome što je u stanju ‘utjeloviti’ mnoštvo poznatih javnih ličnosti. Početak je u 20 sati. Nije besplatno.

Ulični program

Od danas u sklopu uličnog programa više nema one gerijatrijske bande pod nazivom Grannies, koja je na urnebesan način isprobavale granice tolerancije špancirera, nema više ni Karusela odbačenih stvari, koji je oduševljavao mališane, kao i roditelje koji su okretali pedale i okretali vrtuljak.

Ali danas zato nastavlja atraktivna španjolska ekipa pod nazivom Factoria Circular svojim programom Rodafonio, u sklopukojeg četvorica glazbenica sviraju i ‘putuju’ gradom na četiri metra visokom metalnom ‘kotaču’. Na Korzu su od 17:30 do 18:30 i onda malo kasnije, od 19:30 do 20:30.


Na Kapucinskome trgu i danas se možete poigrati neobičnim igračkama za male i velike. Program nosi naziv Katakrak: L’Animalada. Riječ je o katalonskoj tvrtki Katakrak koja izrađuje izrađuje igračke vodeći se iznimnom kreativnošću i reciklirajući (bolje rečeno, ponovno koristeći) odbečene stvari. Prema rasporedu igračke su dostupne od 10 do 12:30 i od 17 do 20:30 sati.


Već poznati austrijski Theater Irrwisch, koji je do jučer glumio Bakice, danas predstavlja svoj program Nujork Denzing Kwin. Što nude ti neobični ‘disco dudes’, pogledajte na Franjevačkom trgu od 18 do 19 sati i od 20 do 21.

https://www.youtube.com/watch?v=cFfcyR075Rg

Dašak meditacija na gradske ulice donosi nam duo Skarabej. Neće biti kotrljanja govnastih kuglica po gradu, nego je pozadinska priča posve drugačija – skarabej ima sasvim posebno mjesto u raznim tradicijama, poglavito egipatskoj. Boris Magdalenc na ‘hang drumu’ (to je onaj instrument koji izgleda k’o poklopac za wok) i Matija Krečić na violini izvode jedinstvenu autorsku glazbu, koja kompilira raznolikku glazbenu ostavštinu, ne samo onu afričkih i arapskih ritmova, već ih glazbeni putevo vode i do klasičnih elemenata. Dosta priče, slušajte ih od 19 do 20 na Trgu tradicijskih obrta.

I za kraj malo vatre. Ne Vatre, nego vatre. Iz ovoga uličnog performansa, naziva AVFM fire performance, stoji Cirkusfera, pogledajte ih na Korzu od 21 do 22 sata.

Danas nas i nadalje očekuje ulični glazbeni program. Tako Fani & The Backbeats nastupaju od 17:30 do 18:30 u Kranjčevićevoj ulici, Jam session Jura i prijatelji nastavlja se na Trgu slobode od 17:30 do 18:30, a Fitz H. od 18 do 19 svira u Gundulićevoj iliti Dućanskoj ulici.

Park kreative, Vindiland, Kino pod zvijezdama, Vinski grad

U Parku kreative živo je iz dana u dana. Program su na rasporedu od 10 do 12 i do 16 do 20. Što očekuje mališane? Svijet u bojama, likovna i lutkarska radionica (voditelj Udruga Kreatura), Slamonija, radionica izrade skulptura od slame (voditelj Nikola Faller), Kao prvo zagonetno drvo, radionica izrade igračaka od drveta (voditelj Matija Bobek), Printaona, tiskarska radionica (voditelji Maja Patafta i Franjo Maltar), Break-A-Dance, plesna radionica (voditelj Domagoj Dittrich)…

Danas je na rasporedu i radinica Igora Bakse ‘Svijet je glazba’, na kojoj će se izrađivati instrumenti od recikliranog materijala. A od 19 do 20 sati Baksa će na istome mjestu održati i koncert za one najmlađe i malo manje najmlađe.

Teatar Poco Loco i danas je u Parku kreative, od 20 do 21 na rasporedu je koncertno pričanje priča, ovoga puta Palčica.

Vindiland radi od 10 do 14 i od 16 do 20 sati, a navečer u 20:30 u kinu pod zvijezdama prikazuje se film Step Up 5: All In (drama, romantika, glazbeni).

I za kraj – crnjak. Crnjaci. Ali ne bilo kakvi, nego slavonski crnjaci. Kušajte ih u Vinskom gradu u palači Sermage, otvoreno je od 11 do 1 (iza ponoći).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije