Vatrogaskinje iz Žiškovca na Svjetskom prvenstvu mladih u Bjelorusiji

Nakon prošlogodišnjeg natjecanja u Češkoj, djevojke vatrogasne mladeži, odnosno Vatrogasne sportske udruge DVD-a Žiškovec i ove godine predstavljale su Republiku Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu mladih vatrogasaca u vatrogasnom sportu koje je održano u gradu Grodno u Bjelorusiji.

Riječ j o natjecanju sastavljenom od četiri discipline. Tako mladi vatrogasci moraju savladati vještinu penjanja na toranj ljestvama kukačama, odraditi “mokru” vježbu s vatrogasnom motornom štrcaljkom i ogledati se u dvije trkačke discipline, utrkama na 100 i 400 metara s preprekama.

Mlade vatrogaskinje iz Žiškovca ove su godine ostvarile tek dio planiranog, bodovni rezultat bio je bolji nego prošle godine u Češkoj, ali još uvijek su medalja i postolje nedosanjani san. Iduće godine ovo natjecanje najvjerojatnije će se održati je u Južnoj Koreji. Ekipa je nastupila u sastavu: Enna Trupković, Margareta Culjak, Lea Vugrinec, Jasmina Dobranić, Petra Culjak i Joana Šparavec, a uz mlade vatrogaskinje u Bjelorusiji su bili i njihovi mentori, predsjednik i članica VSU-e Žiškovec Radovan Zadravec i Jelena Kranjčec.

U DVD Žiškovcu u tijeku su intenzivne pripreme za niz nadolazećih natjecanja među kojima je i vatrogasno natjecanje koje će biti ove nedjelje 30. kolovoza u Šandorovcu, zatim za KUP Grada Čakovca 5. rujna te za izboreno državno natjecanje koje će se sljedeće godine održati u Puli. U listopadu slijedi i velika vatrogasna svečanost, proslava 80 godina rada i djelovanja DVD-a Žiškovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije