VIDEO: U subotu invazija skakavaca, Soulfingers, Edo Maajka, Stefanovski

Program Špancirfesta je na vrhuncu, a tome svjedoči izniman subotnji program. Bogata ponude uličnih izlagača i izniman glazbeni programa u večernjim satima cijeli će vas dan držati na nogama.
Uronimo u dnevni sadržaj!

Glazbeni program

Na pozornici Vile Bedeković sve ljubitelje gitare očekuje prava poslastica. Nastupiti će Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić. Nastup će započeti u 20 sati.

Na Trgu Miljenka Stančića trebao je nastupiti Rambo Amadeus, samoproglašeni Svjetski mega car, međutim, zbog iznenadnih privatnih problema bio je primoran otkazati svoj koncert. No, bez straha, jer zamijenit će ga odlični Soulfingersi. Koncert će započeti u 21 sat.

Zvijezda Starog grada bit će Edo Maajka no glazbeni put utrti će mu High5 i Dječaci. Prvi će nastupiti u 20:30, dok će Dječaci krenuti u 21:30. Nakon što oni otvore apetit publici, pred njih će izaći Edo Maajka u 23 sata.




Ulični program

Varaždinci, možemo bez zadrške reći, ovisnici o igračkama, opet će moći uživati u programom pod imenom Katakrak: L’Animalada. Već smo pisali o njima i sigurni smo kako ste dobro upoznati što se kod njih može pronaći. Odrasli mogu doći i bez djece, program na Kapucinskom trgu bit će dvodjelan. Prvi dio traje od 10 sati do 12:30, dok će drugi dio početi u 17 sati i trajati do 20:30.


Danas se ne morate bojati da bi mogli propustiti ulični program, gotovo da nema minute kada se nešto ne događa. Tako invazija skakavaca (program Grasshoppers iza kojeg stoji njemački Zebra Stelzentheater) počinje u 10 kod City centra na Franjevačkom trgu, traje pola sata, i onda se ponavlja još jednom na istom mjestu u 11 sati. Poslijepodne skakavci sele na Trg tradicijskih obrta, gdje će ‘skakutati’ od 18 do 19 i onda od 19:30 do 20:30.


Pored palca Grgura Ninskog čeka vas splitsko-imotski gipsy-jazz-swing sastav Repassage. Ujutro od 10 do 11 i navečer od 19 do 20.


Mladi Varaždinci Acoustic Youngsters sviraju u Kranjčevićevoj od 10 do 11 i od 17:30 do 18:30.


Hrvatski klaster konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija, poznat i pod kraticom koja u svakoj objavi ima različit broj slova ‘K’ (a vjerojatno je ipak HKKKKI) održava dvije radionice u Bakačevoj ulici, ujutro od 10 do 11 i popodne od 17 do 18.

Broudette, jel’ to nešto za jesti? Nije. Za slušati je i dolazi iz Zadra. Od 10:30 do 11:30 poslušajte ih u Gundulićevoj ulici, a od 17:30 do 18:30 u Dućanskoj (ako niste iz Varaždina, to je kolokvijalni naziv za Gundulićevu).

Danas nas očekuje i veliki susret povijesnih postrojbi, program se održava na Korzu od 11 do 12 sati, a sve počinje pola sata ranije mimohodom ulicama grada. Program proslave 265. obljetnice Varaždinske građanske garde u ovogodišnjem 15. susretu povijesnih postrojbi ponovno će na glavnom gradskom trgu okupiti brojne atraktivne postrojbe. U 11 sati na rasporedu je svečano postrojavanje i početak straže na Trgu kralja Tomislava, a najatraktivniji program pripremljen je za navečer. Tako u 19.30 kod zapadnog grabišta Staroga grada počinje ‘Bitka za Varaždin’ – Stari grad (zapadno grabište), a u 20 sati tamo će se i pucati iz pištolja i trombuna.

Danas svoje predstavljanje imaju i mažoretkinje. Revija mažoret timova, 12. po redu, održat će se na Korzu od 17 do 19 sati.

Od 17:30 do 18:30 nastupaju Mačci, koji sami sebe žanrovski opisuju kao rock, garage rock. funk, gypsy, pop. Ovdje pogledajte kako zvuče, a poslijepodne dođite na Trg slobode.


Cirkuski umjetnici pod nazivom Circo Pitanga na Korzu će u dva polusatna programa, od 19:30 do 20 i od 20:30 do 21, izvesti svoj porogram Nuptial Ropes. Akrobacije i uže, to je sve što ćemo vam reći, ostalo dođite pogledati.


Sastav Office is off počinje u 20 sati i završava u 21. Prvo smo se uspaničili da će kafić istog imena na Korzu biti zatvoren, ali zapravo se radi o programu koji se održava na Trgu slobode. Tamo neka Office slobodno bude zatvoren koliko hoće. Prema najavama, očekuje vas plesna glazba na temeljima bluesa, funka, rocka, ovoga, onoga…


Danas na pozornici na Korzu svira Varaždin Brass Academy, početak je u 21 sat.

I, naposljetku, mađarski La Luz Visuals zatvorit će ulični program na Korzu svojim svjetlosnim instalacijama od 21 do 22 sata. Rezultat njihova rada su unikatna svjetlosna dijela koja u potpunosti mijenjaju doživljaj nekog prostora. Po svemu sudeći, očekuje nas prava rapsodija boja i oblika.

Park kreative, Vindiland, Vinski grad…

Vindiland danas radi cijeli dan, od 10 do 20 sati, mališane očekuje mnoštvo zabavnih sadržaja. A navečer, u kinu pod zvijezdama, u 20:30 prikazuje se Tvrd orah (animirani, avantura, komedija), a u 22:15 Različita (akcija, avantura, SF).

Park kreative i dalje fura svoj redoviti program, od 10 do 12 i od 16 do 20 sati, ali danas ima i nekih novosti. Krenimo od redovitih: Svijet u bojama, likovna i lutkarska radionica (voditelj Udruga Kreatura), Slamonija, radionica izrade skulptura od slame (voditelj Nikola Faller), Kao prvo zagonetno drvo, radionica izrade igračaka od drveta (voditelj Matija Bobek), Printaona, tiskarska radionica (voditelji Maja Patafta i Franjo Maltar), Break-A-Dance, plesna radionica (voditelj Domagoj Dittrich).

Nastavlja se i radionica Svijet je glazba, koju vodi Igor Baksa, na kojoj se izrađuju instrumenti od recikliranog materijala.
Osim toga, Hana Lukas Midžić ima radionicu prostornih intervencija Likovno u pokretu, dok Scena Gorica uprizoruje predstavu ‘Dječak koji je tražio zmaja’, primjerenu djeci starijoj od četiri godine. Prva izvedba je u 11, druga u 18 sati.

U Vinskome grad u dvorištu palače Sermage danas je tema Pošip i vrla bijela braća Dalmacije. Radno vrijeme od 11 do 1 iza ponoći.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije