VIDEO: Posljednjeg dana Špancirfesta Dubioza, Gogol Bordello, Amira Medunjanin

Nakon devet dana zabave, plesa, smijeha i dobrih emocija općenito, došli smo do samog kraja ovogodišnjeg Špancirfesta. S ponedjeljkom prestaju gužve po gradu, a vjerujemo kako će se Varaždinci konačno i odmoriti od užurbanog ritma koji nudi Špancirfest. No, prije toga, vrijeme je da po zadnji put ove godine izađemo na ulice i još jednom osjetimo pozitivne vibracije kojima zrači ovaj festival.

Glazbeni program

Na pozornici Vile Bedeković očekuje nas tako nastup popularne pjevačice sevdaha Almire Medunjanin, koja će svojim vokalnim sposobnostima prikazati sve čari koje nudi ovakva vrsta glazbe, a u tome će joj od 20 sati pomoći njen prateći bend.

Na Trgu Miljenka Stančića svi zainteresirani sutra će moći pogledati i uživati u nastupu zagrebačkog electroacoustic / pop benda Detour, a početak koncerta zakazan je za 21 sat.

Za ljubitelje žešćeg zvuka i plesne glazbe, Stari grad je danas mjesto gdje će doći na svoje. U goste nam dolazi američki gipsy punk bend Gogol Bordello koji vam poručuje ‘Start wearing purple’. Stoga ljubičaste odjevne kombinacije na sebe i pravac Stari grad. I to već od 21 sat. Ukoliko niste ljubitelj ljubičaste ili mislite da vam ne stoji, možda će vam više odgovarati žuta boja u kombinaciji s crnom, jer nakon Gogol Bordella, od 22.45 zabavljat će vas jedna i jedina Dubioza Kolektiv. Objašnjavati tko su oni i kakvu glazbu sviraju, stvarno nema potrebe. Dovoljno je jasno samo po sebi.

Ulični program

Program namijenjen šetačima započeti će skupina koju su Varaždinci već imali prilike upoznati. Cirkuski umjetnici pod nazivom Circo Pitanga na Korzu će u nekoliko navrata izvesti svoj program Nuptial Ropes. Akrobacije i uže, to je sve što ćemo vam reći, ostalo dođite pogledati. Prvi dio počinje u 10 sati, dok drugi u 19 sati i 30 minuta, a traju sat vremena.

Već dobro poznate igračke Katakrak: L’Animalada nalaziti će se, na vašu milost i nemilost, na Kapucinskom trgu u dva navrata. Prvi puta igračke vas čekaju u 10 sati, traje do 12 sati i 30 minuta, a kasnije počinje u 17 sati, a završava u 20 sati i 30 minuta.

Hrvatski klaster konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija, poznat i pod kraticom koja u svakoj objavi ima različit broj slova ‘K’ (a vjerojatno je ipak HKKKKI) održava dvije radionice u Bakačevoj ulici, ujutro od 10 do 11 i popodne od 17 do 18.

Invazija skakavaca (program Grasshoppers iza kojeg stoji njemački Zebra Stelzentheater) počinje u 10 na Trgu tradicijskih obrta, traje pola sata, i onda se ponavlja još jednom na istom mjestu u 11 sati. Poslijepodne skakavci sele na Franjevački trg, gdje će ‘skakutati’ od 18 do 18 i 30.

Na Korzu će u 17 sati i 30 minuta nastupiti sastav iz Torina pod nazivom BandaKadabra. Taj puhački sastav miješa džez, balkanski melos, narodnu glazbu mediterana, bluz i još mnogo vrsta i podvrsta glazbenog izričaja. Nakon prvog nastupa, još će jedno izaći pred publiku u 20 sati na istom mjestu.

Već dobro znani Jam Session Jura i prijatelji zabavljat će vas na Trgu slobode od 17 sati i 30 minuta, dok će Fitz H. nastupiti u 18 sati u Kranjčevićevoj ulici. Oliver i Rene zauzeti će pozicije u Gundulićevoj ulici u 19 sati, a Repassage će svirati na Korzu od 20 sati i 30 minuta.

I, naposljetku, mađarski La Luz Visuals zatvorit će ulični program na Korzu svojim svjetlosnim instalacijama od 21 do 22 sata. Rezultat njihova rada su unikatna svjetlosna dijela koja u potpunosti mijenjaju doživljaj nekog prostora. Po svemu sudeći, očekuje nas prava rapsodija boja i oblika.

Vindiland, Park kreative, Vinski grad

Vindiland i danas, zadnjeg dana radi cijeli dan, od 10 do 20 sati, a mališane očekuje mnoštvo zabavnih sadržaja. Navečer, zabava se seli u kino pod zvijezdama, s obzirom da od 20.30 počinje duhovit obiteljski film Medvjedić Paddington. Nakon njega, okupljene će zabaviti film za malkice odrasliju populaciju, a riječ je o biografskom drama/triler filmu Igra oponašanja (The imitation game) s početkom od 22.15 sati.

Park kreative i dalje fura svoj redoviti program, od 10 do 12 i od 16 do 20 sati, ali kao i ostalih dana, i danas ima nekih novosti. Krenimo od svakodnevnih: Svijet u bojama, likovna i lutkarska radionica (voditelj Udruga Kreatura), Slamonija, radionica izrade skulptura od slame (voditelj Nikola Faller), Kao prvo zagonetno drvo, radionica izrade igračaka od drveta (voditelj Matija Bobek), Printaona, tiskarska radionica (voditelji Maja Patafta i Franjo Maltar), Break-A-Dance, plesna radionica (voditelj Domagoj Dittrich).

Od novosti u Parku kreative, počnimo s Ludom šumom u 11.00 i 18.00 sati Petera Kusa, a namijenjena je svima starijima od četiri godine starosti. Uz to, održat će se i glazbena radionica.

Od 16 do 20 sati sve okupljene će zabavljati DJ SET dvojca DOVE & TZEK, kako bi i posljednjeg dana zagrijali atmosferu i pobrinuli se da u ležernom stilu svi mogu još dodatno potaknuti svoju kreativnost, što je ujedno i slogan ovogodišnjeg izdanja Špancirfesta.

U Vinskom gradu odlučili su svečano proslaviti zatvaranje programa ovogodišnjeg festivala pa su tako pripremili poseban program pod nazivom ‘Slatko za kraj’. Dođite i sami otkrijte o čemu je riječ ako vam ništa ne ‘zvoni’ na prvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije