Sportom do osmijeha u Društvu distrofičara

U mjesecu svibnju Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec je prijavilo projekt Sportom do osmijeha na Natječaj za sufinanciranje poticanja sportsko – rekreativnih aktivnosti u 2015. godini, Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta.

Projekt je odobren, te će ga Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta financirati iznosom od 59.510,00 kn.

Projekt će se provoditi na području Međimurske županije u vremenskom periodu od 01.rujna do 31. prosinca 2015. godine, a predviđa obavljanje sportskih aktivnosti za djecu s teškoćama u razvoju na bazenima, u dvorani te na otvorenom.

Namijenjen je osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj dobi djece s teškoćama u razvoju i uključiti će 22 djece s područja Međimurske županije u programe sportske rekreacije u svrhu održavanja i poboljšavanja njihovog zdravstvenog stanja te će isto tako, doprinijeti njihovoj socijalizaciji.

Dio aktivnosti će se odvijati na Gradskim bazenima “Marija Ružić” u Čakovcu, a dio u sportsko –rekreacijskom centru DG Sport d.o.o. u Prelogu.

Projekt je od izuzetne važnosti za djecu s teškoćama u razvoju jer će povećati njihov broj uključenosti u programe sportske rekreacije i amaterskog bavljenja sportom te sportskim programom unaprijediti kvalitetu života uključenih dionika na području Međimurske županije.

Suradnici na projektu su Osnovna škola Mala Subotica, Srednja škola Prelog i sportsko – rekreacijski centar DG Sport d.o.o., Prelog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije