Preložanin Filip Tisaj matematiku i fiziku na maturi riješio sto posto!

Flip Tisaj (18) iz Preloga, maturant čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog, na nedavno provedenoj državnoj maturi istaknuo se svojim izvanrednim rezultatima. Naime, Filip je ispite iz fizike i matematike na A razini riješio sa 100-postotnom točnošću.

Iako je to izniman rezultat, Filip ističe da se za to nije morao dugo pripremati jer su mu gimnazijski profesori davali odličnu podlogu tijekom svih četiri godina srednjoškolskog obrazovanja, a i posebnu su pozornost dali pripremama svojih učenika za pristupanje državnoj maturi:

– Na satovima matematike smo uz redovno gradivo četvrtog razreda ponavljali i gradivo prva tri razreda, a potom smo se posvetili rješavanju ispita državne mature prethodnih godina. Na satovima fizike je bilo slično. Nakon obrađenog gradiva također smo rješavali stare testove – objašnjava Filip.

Trenutak kada je na web-stranici Postani student, stranici preko koje su maturanti prijavljivali ispite državne mature, ugledao svoje rezultate, zauvijek će pamtiti jer, kako kaže, iako je znao da je ispit iz fizike vrlo dobro riješio, nikako se nije nadao da će i ispit iz matematike riješiti 100% točno.

Odlični rezultati nimalo ne čude uzme li se u obzir Filipova cjeloživotna skolonost prema prirodnim i tehničkim znanostima, zbog čega je i upisao prirodoslovno-matematički smjer Gimnazije pa i osvajao županijske nagrade.

Filip sa svojim sestrama

Filip i u budućnosti namjerava nastaviti istim smjerom pa je odlučio upisati studij informatike na Tehničkom sveučilištu (Technische Universität) u Grazu. Ono što će mu svakako olakšati studij je i uspješno položen ispit iz njemačkog jezika (Deutsche Sprachdiplome) na razini C1 za koji se pripremao na fakultativnom programu svoje škole.

Odličnim rezultatom koji je postigao otvorila su mu se vrata za studij na bilo kojem fakultetu njemačkog govornog područja. U svemu tome veliku mu je podršku pružila obitelj, posebno dvije starije sestre, Ana i Antonija, koje su već završile sa studentskim životom u koji se Filip tek sprema zakoračiti.

Naša mu redakcija čestita na ostvarenom uspjehu te mu želi da s veseljem krene u otkrivanje čari studentskog života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije