maturant iz strahoninca o problemima

VIDEO ‘Korona maturanti’: Jurica Balenta – maturant novog kova progovorio o školi na daljinu

Sve generacije hrvatskih osnovaca, srednjoškolaca i studenata ući će u povijest hrvatskoga školstva po mnogo čemu.

Posebno se to odnosi na one koji školovanje privode kraju i čiji je način učenja specifičniji. To su maturanti kojima su ravnatelji srednjih škola  Međimurja na nedavnoj konferenciji za novinare odali posebno priznanje. Učinili su to i odgovorni u Međimurskoj županiji. 

Jurica Balenta je maturant u čakovečkoj Graditeljskoj školi koji je pristao oslikati svoju maturantsku svakodnevicu, a ista se odnosi na većinu svojih njegovih kolega i prijatelja. Nazivaju ih “Korana maturanti”, to su učenici kakvi drugi nisu bili. Pandemija je za njih došla u najgore vrijeme, u samom finišu srednjoškolskog obrazovanja. Trebalo je munjevito reagirati, mnogo toga posložiti i presložiti.

Zahvaljujući njihovim naporima, naporima njihovih profesora i stručnih suradnika, uz ne malu ulogu roditelja, sve je ušlo i prvu kolotečinu. Sada nju samo valja finalizirati. Prema riječima našeg sugovornika daje se naslutiti kako će to prebroditi i da će uskoro najstresnija skupina Hrvata postati najsretnijom. A kakva će to biti sreća pokazat će nam oni sami kada ćemo im pljeskati na čakovečkim ulicama na njihovoj Coolijadi. 

Od ukupno 1037 maturanata, na ETŠ otpada 150, Gimnazija J.Š. Slavenski Čakovec ih ima 167, Gospodarska škola Čakovec 118, Graditeljska škola Čakovec 160, Srednja škola Čakovec 118, Srednja škola Prelog 81 i Tehnička škola Čakovec 243.

Što reći za kraj? Poželjeti našem sugovorniku i svima iz njegove generacije mnogo sreće na putu ustrajnosti!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije