Velika vježba obrane od poplava na rijeci Muri planirana tijekom rujna

U utorak 23. lipnja. 2015. godine, na inicijativu DVD-a Goričan, u prostorijama općine Goričan održan je sastanak vezan uz organizaciju vježbe u kojoj bi se simulirala obrana od poplava na rijeci Muri.

Sastanku su uz domaćina, načelnika općine Goričan, Maria Moharića bili nazočni zapovjednici profesionalnih vatrogasnih društava iz Letenya i Nagykanize, voditelj Ispostave Hrvatskih voda Čakovec gop. Ivica Mustač, pročelnik Državnog ureda za zaštitu i spašavanje gosp. Ladislav Soke, zamjenik načelnika Policijske postaje Prelog Darko Marđetko, predsjednik DVD Goričan Christijan Plakalović, zapovjednik DVD Goričan Slavko Loparić i predsjednik DVD Hodošan Andrija Ilijaš.

Zajednička vježba planira se sredinom mjeseca rujna, na području kod ušća potoka Trnave i rijeke Mure, kod tzv. Črnog mosta. Planirana se sudjelovanje oko 100 osoba.

U vježbu će se uključiti jedinice civilne zaštite Goričan, dobrovoljno vatrogasno društvo Hodošan i Goričan uz potporu Hrvatskih voda, Državnog ureda za zaštitu i spašavanje, Policijske uprave Međimurske te mađarskih nadležnih službi.

Sljedeći sastanak zakazan je za 18. kolovoza 2015.godine, do kada bi trebalo ishoditi potrebne dozvole za održavanje vježbe sa mađarske i hrvatske strane, te konkretni plan svih aktivnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije