Špancirfest 2015: Uska ulica postaje atelje na otvorenom

Uska ulica, ugniježđena u samom središtu varaždinske povijesne gradske jezgre, od samih se početaka Špancirfesta nametnula kao nezaobilazno utočište umjetnosti u bogatom festivalskom programu. Ove godine, u skladu s novim sloganom Špancirfesta – ‘Pokreni svoju kreativnost’, Turistička zajednica grada Varaždina, organizator festivala, je u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, pokrenula novi, jedinstveni umjetnički projekt.

Špancirfest već nekoliko godina posebni naglasak stavlja na poticanje kreativnosti, kako kod izlagača i izvođača, tako i kod posjetitelja festivala.

Središte umjetničke kreativnosti u ovogodišnjem izdanju festivala, biti će popularna Uska ulica, za mnoge najšarmantniji i najzanimljiviji kutak Varaždina.

Ona će, naime, tijekom deset dana Špancirfesta postati otvoreni atelje i galerija pod vedrim nebom za tridesetak mladih umjetnika, sadašnjih i nedavnih studenata Akademija likovnih umjetnosti iz Zagreba, Splita i Rijeke te gostiju iz regije, koje je pomno odabrao stručni tim predvođen profesorima zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti.

Umjetnici će, među kojima ima i nekoliko varaždinskih imena, svakog festivalskog dana, od 10 do 22 sata u Uskoj ulici stvarati, izlagati i prodavati svoja umjetnička djela te, zajedno s posjetiteljima festivala, u u ozračju dobrih i kreativnih emocija, stvoriti zasebni svemir posvećen umjetnosti i zabavi.

Biti će to jedinstvena prilika da posjetitelji iskuse atmosferu umjetničkih ateljea i trenutaka stvaranja, a mladim, perspektivnim umjetnicima, Špancirfest će biti prilika da se afirmiraju pred širokom i brojnom publikom, koja posjećuje varaždinski festival.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije