Zlatni pir: Katarina i Andrija Matotek proslavili 50 godina braka

>> Zlatni pir: Katarina i Andrija Matotek proslavili 50 godina braka

Doživjeti zlatni pir u zdravlju u veselju sa svojom djecom san je svakoga bračnog para. U subotu, 9. svibnja 2015. godine taj su san doživjeli supružnici Katarina Matotek (djevojačko Matotek) i Andrija Matotek iz Kotoribe.

Proslavu zlatnog jubileja započeli su u crkvi Sedam Žalosti Bl. Djevice Marije i Sv. Križa u Kotoribi. Oni su jedno drugom svoje “da” rekli 8. svibnja 1965. godine pred tadašnjim župnikom Ignacijem Zadravcem. Misu zahvalnicu u nazočnosti slavljenika, njihove djece, unučadi i ostale brojne rodbine i prijatelja, predvodio je kotoripski župnik vlč. Marinko Prstec.

Katarini i Andriji na njihovom zajedničkom putovanju rodilo se troje djece – najstariji sin Dušan, zatim Dražen, te najmlađa kćer Željka koji su najveća radost u njihovom životu, a djeca su im podarila šestoro unučadi – Krešu, Helenu, Mariju, Lorenu, Dijanu i Ivana.

U njihovu životu, kao i u životu svakog čovjeka, bilo je teških trenutaka, ali ljubav, razumijevanje i vjernost nadvladali su sve poteškoće koje je pred njih postavljao život proteklih zajedničkih pedeset godina, što je svakako razlog za čestitku.

Za uspješan brak potrebno je puno ljubavi, poštovanja, razumijevanja, povjerenja, popuštanja i odanosti, poručuju mladenci. Zajedno su podigli djecu, stvorili dom i zajedno danas rade većinu kućanskih poslova. Cijeli svoj život žive u kršćanskom duhu i žive za svoju obitelj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije