Pogledajte video Damjana Kolareka o prirodnim ljepotama rijeke Drave

Ususret Danu planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja, Damjan Kolarek predstavlja kratki koprodukcijski video uradak kojim se želi osvrnuti na našu hrvatsku Amazonu – rijeku Dravu.

Video je posvećen proljetnom buđenju i Danu planeta Zemlje, obogaćen snimkama rijeke Drave kroz Međimurje i Podravinu. Također osvješćuje gledatelja ekološkom porukom, te prikazuje nesebičan “sklad” čovjeka i prirode, slaveći tako Stvoritelja; u vrlo dinamičnoj kombinaciji ritma i živahnom glazbenom podlogom…

– Čuvajmo okoliš, a smeće uz dravske obale pokupimo za sobom. To je dovoljno što običan čovjek može učiniti nakon svog boravka u prirodi. Poštujmo naše područje u mreži “Natura 2000”. Drava je već ionako dovoljno “napadnuta”, ide se do posljednjih resursa, i bojim se da “Dravu kakvu poznajemo, prestaje postojati” – poručuje autor i završava uz citat:

“Rasipanje i uništavanje naših prirodnih dobara, ogoljivanje i iscrpljivanje zemlje namjesto povećanja njezine iskoristivosti – to će već našoj djeci znatno umanjiti mogućnosti napretka koje uživamo, a koje smo im dužni predati – veće i razvijenije.”

Dodajmo da je veći dio video snimaka ustupio dipl.ing. biologije Goran Šafarek, (Veliki pažut, Drava iz okolice Podravine, osobito ptice i životinje), a ima i Damjanovih kadrova s područja donjeg Međimurja (otoci, Hubert-Otok, dravski tereni Sveta Marija, Donja Dubrava). Uživajte u ljepoti prirode koja okružuje rijeku Dravu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije