U Merhatovcu 1. Međimurska utrka vatrogasaca

U vrlo bogatom i raznolikom ovogodišnjem programu proslave Dana općine Selnica, posebnu pozornost privlači održavanje 1. Međimurske utrke vatrogasaca koja će se održati u naselju Merhatovec, na blagdan župnog i općinskog nebeskog zaštitnika svetog Marka, u subotu, 25. travnja s početkom u 15 sati.

Predsjednik selničkog Općinskog vijeća i profesionalni vatrogasac Radovan Zadravec, kaže kako se za sudjelovanje prijavilo čak 69 vatrogasaca iz Međimurja, ali i iz Malog Lošinja, Karlovca, Zagreba, Sesvetskog Kraljevca i drugih mjesta, što već sada utrku svrstava u priredbu koju treba vidjeti i doživjeti.

Utrka će se odvijati po merhatovečkim putovima, a odrasli će trebati otrčati čak 6600 ili 2600 metara ravne, brdske i zavojite staze, dok će mladež imati stazu od 2000 metara, a pomladak 1000 metara.

Za najbolje plasirane organizatori su pripremili nagrade i priznanja, a ljudstvu upućuju pozive da dođu u Merhatovec i uživaju u vještinama hrvatskih vatrogasaca i ljepotama krajolika kakvog pruža samo ovo naselje. Zadravec naglašava, kako se održavanjem utrke baš u Merhatovcu, želi ovo naselje približiti ljudima izvan općine i županije te ga promovirati kao buduće turističko i športsko mjesto, obzirom na lijepu i sačuvanu prirodu i vjerojatnost da će uskoro biti izgrađen lijep športsko rekreacijski centar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije