FOTO: Goričan ima budućnost – 35 obitelji dobilo po 1500 kuna

>> FOTO: Goričan ima budućnost – 35 obitelji dobilo po 1500 kuna

U subotu, 13. prosinca 2014. godine u općinskim prostorima okupilo se 35 mladih obitelji i njihovih prinova. Za razdoblje od godine i pol dana Goričan je dobio 35 novorođenčadi, kojima je načelnik općine Mario Moharić priredio božićni i novogodišnji prijem i tom im prilikom čestitao na njihovim novim članovima obitelji predavši im dar općine od 1.500,00 kuna.

Uz božićnu i novogodišnju čestitku, načelnik općine napomenuo je da je u potpunosti obnovljen dječji vrtić u koji se djeca vraćaju već 15. prosinca 2014. godine, da je općina omogućila boravak djece u vrtiću koji je najpovoljniji u Međimurju, da su jedina općina koja u cijelosti financira prehranu djece u osnovnoj školi te da studentima po socijalnom kriteriju daju stipendije.

Općina Goričan prva je u Međimurju uvela naknade za novorođenu djecu – u početku je to bilo 500,00 kuna, donedavno 1000,00 kuna, a od ove godine to je 1500,00 kuna. – Briga za najmlađe članove je prioritet općine Goričan i sve mjere koje se poduzimaju su u funkciji zaustavljanja smanjenja broja stanovnika u narednom vremenu – rekao je Moharić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije