Smotra pasa ptičara: Na terenu vrsni radnici, kod kuće mezimci

>> Smotra pasa ptičara: Na terenu vrsni radnici, kod kuće mezimci

U organizaciji Kinološkog društva Međimurje u subotu, 18. listopada kod ribičkom doma Udruge Žužička održana je Smotra i ispit prirođenih osobina za pse ptičare.

Na Smotru je predvedeno 7 pasa ptičara: 3 njemačka ptičara oštre dlake, 3 njemačka ptičara kratke dlake i mađarska vižla kratke dlake. – Veliko je zadovoljstvo objaviti da su svi odlični što je svakao veliki doprinos pravilnog parenja i uzgoja – naglasio je Dragan Matulic, predsjednik Kinološkog društva Međimurje.

Na ispit prirođenih osobina predvedeno je 10 pasa i svi su prošli ispit: mađarska vižla kratke dlake, weimarski ptičar, 4 pasa njemačkog ptičara oštre i 4 kratke dlake. Sam ispit je održan u lovištu LD “Jarebica” Kotoriba po lijepom i sunčanom vremenu sa dosta divljači za sve učesnike ispita.

Svi ptičari su energični, inteligentni i veseli psi. Obožavaju društvo i odlično se slažu s djecom. – Oni u lovu pretražuju teren i pri pronalasku divljači naznačuju smjer gdje se nalazi. Na terenu su vrsni radnici, a kod kuće pravi mezimci – kaže Matulic.

Za potrebe održavanja Smotre, Udruga Žužička ustupila je na korištenje svoj dom i dvorište, a potrudili su se i ispekli odlične pastrve. Tom je prilikom predsjednik Matulic rekao kako se Kinološko društvo Međimurje uključilo u akciju “Palčić gore” za prerano rođene bebe i to kupnjom promotivnih majica.

– Ponosni smo ako možemo pomoći malim bebama – poručio je Matulic.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije