KD MEĐIMURJE Luka Radmanić novi je tajnik – blagajnik društva

Minule subote su članovi Kinološkog društva ‘Međimurje’ Čakovec imali svoj godišnji izvještajni skup u Donjoj Dubravi, točnije u prostorijama Doma uzgajivača Međimurska lastavica.

Dragutin Matulic, predsjednik društva,je u svome izvješću naglasak stavio na uzgojni rad u društvu koji se odvija preko Kluba lovnih i sportskih pasmina. Rekao je kako je lani u klubu bilo 15 legala pasa s 85 štenaca. U društvu djeluje i Matični klub uzgajivača malog međimurskog psa Međija.

O radu kluba je govorio njegov voditelj Vladimir Čižmešija. Naglasio je kako je u uzgojni program bilo je uključeno 15 ženki i 12 mužjaka koji su u 15 legala dali 62 potomka, od čega 24 ženke i 38 mužjaka te produžili 5 uzgojnih rodova, pa je u matičnoj knjizi upisano 697 Međija. Spomenuo je vrlo dobro organizirane i pokazane izložbe tih malih ljepotana.

Izvršena je nadopunu društvenog Statuta zbog potrebe djelovanja Matičnog kluba uzgajivača malog međimurskog psa na teritoriju RH. Zatraženo je da se angažira Hrvatski kinološki savez u prezentaciji i promidžbi Međija kao sedme hrvatske autohtone pasmine.

Došlo je do djelomične izmjene u društvenom čelništvu. Umjesto Danijela Dolenčića, dosadašnjeg tajnika-blagajnika, na tu je dužnost izbran Luka Radmanić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije